P2P vanuit uw webbrowser

Door: Robbin Ooijevaar | 29 oktober 2010 15:11

Apps & Software

Er zijn talloze diensten die het u eenvoudig maken om grote bestanden van A naar B te sturen. iSendr gebruikt een peer-to-peer-verbinding om vanuit uw webbrowser bestanden van de ene naar de andere computer te versturen.

1. Introductie

iSendr werkt vanuit bijna iedere webbrowser. Een browser is dan ook het enige dat nodig is, zowel aan de kant van de verzender als aan de kant van de ontvanger. U hoeft dus geen andere software te installeren. Het bestand dat u wilt verzenden wordt direct uitgewisseld tussen de webbrowsers, zonder tussenkomst van een opslagserver. Het voordeel hiervan is dat u het bestand niet hoeft te versturen naar een server, iets dat bij sommige gebruikers een onveilig gevoel geeft. Ook weet u zeker dat het bestand niet ongeoorloofd wordt gedownload: de sessie beëindigt zodra u uw webbrowser sluit. Keerzijde hiervan is dat de computer van de verzender aan moet staan op het moment waarop de ontvanger het bestand wil binnenhalen.

iSendr verstuurt bestanden via een peer-to-peerverbinding. U hebt er alleen een webbrowser voor nodig.

2. Bestand versturen

Het is niet nodig om het te versturen bestand te uploaden. U hoeft slechts op uw computer aan te wijzen dat het tijdelijk mag worden gedownload. Als u meerdere bestanden gelijktijdig wilt versturen, kunt u er van te voren een pakketje van maken. Kopieer de te versturen bestanden naar een tijdelijke map. Klik met rechts op deze map en kies Kopiëren naar, Gecomprimeerde map (zip-bestand).

Surf naar Isendr en klik op Password protect als u een wachtwoord wilt opgeven. Dit wachtwoord moet uiteraard bekend zijn bij de ontvanger. Klik nu op Send a file en wijs een bestand aan op uw harde schijf. iSendr zet het bestand klaar voor verzending en toont een tijdelijk webadres, bijvoorbeeld http://iSendr.com/YDrF. Stuur deze link via een e-mailbericht naar de persoon die het bestand bij u mag downloaden.

Wijs het bestand aan dat u met iSendr wilt versturen.

3. Bestand ontvangen

De ontvanger kan het bestand downloaden door op de link in het mailbericht te klikken. Ook kunt u de ontvanger telefonisch naar Isendr dirigeren. De ontvanger klikt in dat geval op de knop Claim a file en geeft hier de juiste code op. De code van de weblink http://iSendr.com/YDrF is YDrF. Indien een wachtwoord is vereist, wordt hier nu om gevraagd. Na het invoeren daarvan start de download. In uw webbrowser verandert de status van Waiting for peer to connect naar een voortgangsindicator. De ontvanger bewaart het bestand middels de knop Save.

Na het opgeven van de juiste code – of het gebruik van een web-link – kan de ontvanger uw bestand down­loaden.

0 Reactie(s) op: P2P vanuit uw webbrowser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.