Pagina's taggen in Facebook

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 01 juli 2011 13:40

Apps & Software

Foto's taggen, oftewel het profiel van een Facebook-gebruiker koppelen aan een foto waarop die persoon te zien is, is geen nieuwe functionaliteit op Facebook. Wat echter sinds enige tijd ook mogelijk is, is het koppelen van Facebook-pagina's aan een foto. Oftewel, wanneer u ergens een tijdschrift ziet van Computer!Totaal op een foto, dan kunt u deze koppelen aan de Facebook-pagina van het blad (bijvoorbeeld).

Het interessante (en voor sommige mensen irritante) van taggen is dat u niet alleen foto's kunt taggen die u zelf hebt geüpload, maar ook foto's van uw Facebook-vrienden. Slim, want dit zorgt voor een flinke kruisbestuiving, waarbij alles onderling sterk met elkaar verweven raakt. Een foto taggen is heel eenvoudig, u logt simpelweg in op Facebook en klikt op een foto waarin u een voorwerp ziet dat u wilt taggen. U kunt bovenin het zoekveld van tevoren even spieken of er een pagina is van hetgeen u wilt taggen, maar doorgaans tagt u alleen iets als u fan bent van een bepaalde pagina en daar graag een link naar wilt plaatsen.

U kunt een foto koppelen aan een bestaande Facebook-pagina. U controleert het bestaan van een pagina via het zoekveld.

Hebt u eenmaal op de foto geklikt, dan ziet u linksonder de optie Deze foto taggen. Wanneer u nu de muis over de foto beweegt, verandert uw muisaanwijzer in een richtkruis. Klik in het midden van het object in de foto waaraan u een pagina wilt koppelen (in het geval van onze foto gaat het om het spel Lego Star Wars III. Zodra u hebt geklikt, verschijnt er een invoerveld. Vul hier de naam in van de Facebook-pagina. Na het invullen van de eerste letters verschijnt de pagina automatisch in de lijst. Klik hierop. De foto is nu getagd en het gedeelte van de foto waarop het spelletje staat is nu gekoppeld aan de Facebook-pagina van datzelfde spel. U kunt overigens meerdere tags toevoegen in één foto.

Door te klikken op het object in de foto dat u wilt koppelen, kunt u in het zoekveld een Facebook-pagina ingeven.

0 Reactie(s) op: Pagina's taggen in Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.