Panda Antivirus Pro 2012 en Internet Security 2012

Door: Joris Peterse | 14 december 2011 12:24

Review

Het Spaanse bedrijf Panda biedt beveiligingssoftware in verschillende smaken. In deze test kijken we naar de betaalde Antivirus Pro 2012 en het uitgebreidere Internet Security 2012. Deze 2012-versies van Panda moeten vooral verbetering in de reeds bestaande functionaliteiten bevatten.

In zowel Panda's Antivirus Pro en Internet Security is weinig nieuwe functionaliteit aangebracht. Er is onder de motorkap hard gewerkt aan de heuristische scanner, die verdacht gedrag van onbekende bestanden (preventief) tegenhoudt en aan de algemene opsporing en verwijdering van kwaadaardigheden. Helaas is het Panda in meerdere tests niet gelukt om boven de concurrentie uit te stijgen op dit gebied. Bij de installatie van beide producten wordt u gevraagd welke onderdelen u wilt installeren. Volstaat bijvoorbeeld de Windows Firewall voor u? Vinkje uit en u kunt door. Dat vinden we een grote plus. In de rommelige, donkere interface kunt u nog extra losse onderdelen installeren, zoals een tool om uw systeem te beschermen tegen infecties vanuit usb-opslagmedia (USB Vaccine) en een virtuele browser (Veilig Browsen) van waaruit u bijvoorbeeld veilig kunt internetbankieren. Een vreemde keuze om dit los te koppelen. Bescherming van de 'autorun' op usb-opslagmedia dient wat ons betreft standaard altijd aan te staan. De virtuele browser is simpelweg een browser die gestart wordt in een virtuele machine van VirtualBox.

De interface van Panda is wat rommelig.

Internet Security

Internet Security voegt aan de functies in Antivirus Pro toe: ouderlijk toezicht, back-up (en twee GB aan online opslagruimte), bescherming van identiteitsgegevens en beheer op afstand van uw pc. Een hoop extra's, bovenop de extraatjes die al standaard in de Antivirus Pro zitten, zoals een firewall, spamblokkering en netwerkoverzichtstool. Wat betreft de toevoegingen zijn er wel een paar aanmerkingen. Zo filtert het ouderlijk toezicht alleen websites, maar kijkt het niet naar chats of tijden. De back-upfunctie heeft dan weer als groot voordeel dat deze ook versleuteld opgeslagen kan worden. Een wachtwoord is nodig om deze weer te ontgrendelen. De twee GB aan online opslagruimte is echter karig. Gelukkig kunt u de back-up ook branden of als bestand wegschrijven. De identiteitsbescherming heeft tenslotte ook een vreemde eigenschap. Het herkent zelf niet uw persoonsgegevens. Uw belangrijke gegevens dient u zelf in het programma op te geven.

Kortom

Gemengde gevoelens blijven achter na het testen van de Antivirus Pro en Internet Security van Panda. De Antivirus Pro heeft veel functies en overzichten, waaronder zelfs een firewall. Maar het programma heeft als nadeel dat u USB Vaccine later los dient te installeren en de virtuele browser overbodig is. Ook over een aantal extraatjes die Internet Security met zich meebrengt zijn we minder enthousiast, de back-upfunctie uitgezonderd. Panda's beveiliging weet hierdoor niet boven de grijze middenmoot uit te stijgen.

Panda Antivirus Pro

Prijs € 32,99 (1 pc); € 40,99 (3 pc's); beide met 1 jaar updates

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (69 MB)

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP (32 bit)/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 300MHz-processor, 512 MB geheugen, 265 MB harde-schijfruimte

Maker Panda Security

Oordeel 6/10

Pluspunten

Firewall

Modules los te installeren

Minpunten

USB Vaccine

Virtuele browser

Rommelig

Panda Internet Security

Prijs € 49,99 (1 pc); € 65,99 (3 pc's); beide met 1 jaar updates

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (73,8 MB)

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP (32 bit)/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 300MHz-processor, 512 MB geheugen, 275 MB harde-schijfruimte

Maker Panda Security

Oordeel 6/10

Pluspunten

Back-up

Modules los te installeren

Minpunten

USB Vaccine

Virtuele browser

Ouderlijk toezicht filtert alleen websites

Slechts 2 GB online opslag

Rommelig

0 Reactie(s) op: Panda Antivirus Pro 2012 en Internet Security 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.