Papyrus: In alle vrijheid notities maken

Door: robin-smit | 28 november 2013 11:29

Review

Het is bijna onmogelijk om alle informatie die je dagelijks te zien krijgt ook te onthouden. Om deze reden reken ik zelf een notitie app ook tot de absolute must-haves op mijn smartphone. Wanneer het aankomt op Windows Phone heb ik daar nu een handige app voor gevonden, namelijk Papyrus.

Papyrus

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: Windows Phone

Uitgever: Steadfast Innovation

Grootte: 4MB

Versie: 1.0.0

Bijgewerkt: 22 november 2013

Vereist: Windows Phone 8.0

Download Papyrus in de Windows Marketplace

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Veel vrijheid
  • Losse notitieblokken
  • Minpunten
  • Geen mogelijkheid tot typen
  • Geen synchronisatie SkyDrive

Papyrus is een app voor Windows Phone die het mogelijk maakt om onderweg notities te maken. In de app doe je dit niet door te typen, maar door met jouw vinger te schrijven. Papyrus geeft je vervolgens de mogelijkheid om de dikte van de lijnen en de kleur hiervan aan te passen. Daarnaast is er de mogelijkheid om foto's aan jouw notities toe te voegen. Het voordeel aan deze manier van notities maken is dat je erg veel vrijheid hebt en notities zelf kan indelen zoals jij wil. Er kleven echter ook nadelen aan het zelf schrijven van notities, want hoe erg ik mijn best ook doe, het lukt me nog steeds niet om nette letters te maken. Het zou daarom fijn zijn geweest als de makers van de app het ook mogelijk hadden gemaakt om notities gedeeltelijk uit te typen.

Alle notities die je maakt in Papyrus kan je bundelen in virtuele notitieblokken. Zo kan je bijvoorbeeld een apart notitieblok aanmaken voor school, werk of privé. De layout van de pagina's binnen de notitieblokken is vervolgens zelf op te maken. Erg handig hieraan is dat je de lijnen op de pagina's aan kan passen aan jouw schrijfgrootte.

Los van al deze handige functies binnen Papyrus kleeft er helaas ook nog een ander groot nadeel aan de app. Zo vind ik het zelf altijd erg belangrijk dat ik mijn bestanden niet kwijt ben wanneer mijn telefoon kapot gaat of gestolen wordt. Het is daarom jammer dat Papyrus geen ondersteuning heeft voor synchronisatie met bijvoorbeeld SkyDrive.

Conclusie

Papyrus is een handige notitie app voor Windows Phone die het mogelijk maakt om handmatig notities te maken. Doordat het ook mogelijk is om foto's toe te voegen en de schrijfgrootte aan te passen, biedt de app je veel vrijheid. Graag had ik gezien dat ik ook notities uit had kunnen typen en dat al mijn creaties werden opgeslagen op bijvoorbeeld Windows Skydrive.

0 Reactie(s) op: Papyrus: In alle vrijheid notities maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.