Password Manager Lite - Offline wachtwoordbeheer

Door: redactie-computertotaal | 21 oktober 2021 13:09

How To

Overal hetzelfde wachtwoord gebruiken is absoluut niet aan te bevelen. Verschillende sterke wachtwoorden gebruiken dus. Een wachtwoordbeheerder helpt je die te beheren. Plaats je je wachtwoorden liever niet online, dan is het eenvoudige Password Manager Lite een optie.

Stap 1

Password Manager Lite, van Nederlandse makelij, is zowel beschikbaar in een installeerbare als een portable versie. Deze laatste kun je dus ook op een usb-stick kwijt en dat is wel handig. Pak het zip-archief uit en start het exe-bestand op.

Stap 2

Druk op New voor een nieuwe ingang met drie invoervelden: Website, Email en Password. De inhoud van deze items kun je via een knopje ook naar het Windows-klembord kopiëren, handig bij het invullen op een webpagina. Veiligheidshalve zet je een vinkje bij Options / Clear clipboard on exit.

Stap 3

Je kunt natuurlijk zelf een wachtwoord invullen, maar bij een nieuw account kun je ook Options / Generate password selecteren. Plaats vinkjes om aan te geven welk soort tekens je wachtwoord moet bevatten en geef ook de wachtwoordlengte aan. Klik vervolgens op Copy to Clipboard en plak het in het wachtwoordveld (met Ctrl+V). Bevestig met Add om de ingang aan de database toe te voegen. Dubbelklik op de ingang om die website in je browser te openen.

Stap 4

Je moet deze wachtwoordkluis natuurlijk ook nog bewaren. Dat doe je via File / Save to file (PIN required). Kies een Key color en de encryptiemethode, zoals AES-ECB. Geef een pincode op (2x), tot 128 cijfers lang. Bevestig met OK. Om je database te openen kies je File / Open file, selecteer je de juiste kleurcode en vul je tevens je pincode in.

0 Reactie(s) op: Password Manager Lite - Offline wachtwoordbeheer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.