Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Password Safe 3.27

Door: Martin Gijzemijter Martin | 24 januari 2012 17:29

Apps & Software

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel plekken waar u een wachtwoord moet invoeren. Die wachtwoorden moeten aan zoveel eisen voldoen, dat het bijna onmogelijk is om alles te onthouden. U kunt ze natuurlijk opschrijven, maar dat is best gevaarlijk. De oplossing? Een programma als Password Safe.

Eerst kiest u een hoofdwachtwoord, dit is het wachtwoord waarmee u al uw andere wachtwoorden beschermt. Hebt u dit eenmaal ingesteld, dan kunt u naar hartenlust wachtwoorden toevoegen. U kunt een groep toekennen (handig voor het categoriseren), bepalen aan welke voorwaarden uw wachtwoorden moeten voldoen (hoofdletters, speciale tekens enzovoort) en aangeven welke gebruikersnaam u altijd gebruikt zodat u deze niet telkens hoeft in te voeren. De interface is daarin heel prettig, bijvoorbeeld omdat u groepen niet eerst in een apart menu hoeft aan te maken, die kunt u gewoon toevoegen of selecteren bij het invoeren. Verder kunt u zelf instellen wanneer een wachtwoord verloopt, complexe wachtwoorden laten genereren enzovoort. Kortom, het programma is lekker uitgebreid en het fijne is dat u tijdens de installatie kunt aangeven of u het programma draagbaar wilt installeren of niet. Waarom dan toch slechts een 7 voor dit programma? Om een hele simpele reden: het programma geeft bij het invoeren van het hoofdwachtwoord aan wanneer dat zwak is, maar laat u vervolgens alsnog dit wachtwoord kiezen als u dat wilt. Dat moet niet ... dat mag niet: een programma als dit moet u juist beschermen tegen uw eigen gemakzucht. Door een zwak hoofdwachtwoord de kiezen maakt u het hele programma nutteloos, want de toegangsdeur tot al uw wachtwoorden kan vrij dan eenvoudig worden ingetrapt.

U hebt veel keuze bij het instellen van uw wachtwoorden.

Password Safe 3.27

Freeware

Taal Engels

Download 10,8 MB

OS Windows 98/ME/NT/2K/XP/2K3/Vista/7

Systeemeisen 32 MB harde schijf ruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Kiezen voor draagbare of vaste installatie

Veel opties met betrekking tot de overige wachtwoorden

Automatisch gebruikersnaam instellen

Wachtwoorden laten verlopen

Minpunten

Hoofdwachtwoord mag zwak zijn

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

1 Reacties op: Password Safe 3.27

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 jaar, 9 maanden geleden
    Er wordt een mogelijkheid gegeven om voor zowel PC (vast) als Laptop (draagbaar) een password in te stellen maar vaak is een Laptop opgenomen in een eigen PC netwerk, is het dan de bedoeling dat voor al je eigen pagina's voor zowel een PC alswel een Laptop andere passwords moet geven ?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.