© PXimport

Password Safe 3.27

Geplaatst: 24 januari 2012 - 15:29

Aangepast: 16 november 2022 - 10:23

Martin Gijzemijter

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel plekken waar u een wachtwoord moet invoeren. Die wachtwoorden moeten aan zoveel eisen voldoen, dat het bijna onmogelijk is om alles te onthouden. U kunt ze natuurlijk opschrijven, maar dat is best gevaarlijk. De oplossing? Een programma als Password Safe.

Eerst kiest u een hoofdwachtwoord, dit is het wachtwoord waarmee u al uw andere wachtwoorden beschermt. Hebt u dit eenmaal ingesteld, dan kunt u naar hartenlust wachtwoorden toevoegen. U kunt een groep toekennen (handig voor het categoriseren), bepalen aan welke voorwaarden uw wachtwoorden moeten voldoen (hoofdletters, speciale tekens enzovoort) en aangeven welke gebruikersnaam u altijd gebruikt zodat u deze niet telkens hoeft in te voeren. De interface is daarin heel prettig, bijvoorbeeld omdat u groepen niet eerst in een apart menu hoeft aan te maken, die kunt u gewoon toevoegen of selecteren bij het invoeren. Verder kunt u zelf instellen wanneer een wachtwoord verloopt, complexe wachtwoorden laten genereren enzovoort. Kortom, het programma is lekker uitgebreid en het fijne is dat u tijdens de installatie kunt aangeven of u het programma draagbaar wilt installeren of niet. Waarom dan toch slechts een 7 voor dit programma? Om een hele simpele reden: het programma geeft bij het invoeren van het hoofdwachtwoord aan wanneer dat zwak is, maar laat u vervolgens alsnog dit wachtwoord kiezen als u dat wilt. Dat moet niet ... dat mag niet: een programma als dit moet u juist beschermen tegen uw eigen gemakzucht. Door een zwak hoofdwachtwoord de kiezen maakt u het hele programma nutteloos, want de toegangsdeur tot al uw wachtwoorden kan vrij dan eenvoudig worden ingetrapt.

© PXimport

U hebt veel keuze bij het instellen van uw wachtwoorden.

© PXimport

Password Safe 3.27

Freeware

Taal Engels

Download 10,8 MB

OS Windows 98/ME/NT/2K/XP/2K3/Vista/7

Systeemeisen 32 MB harde schijf ruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Kiezen voor draagbare of vaste installatie

Veel opties met betrekking tot de overige wachtwoorden

Automatisch gebruikersnaam instellen

Wachtwoorden laten verlopen

Minpunten

Hoofdwachtwoord mag zwak zijn

 

© PXimport

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten