PatchMyPC - Je pc bij de tijd

Door: Martin Gijzemijter | 01 december 2016 10:50

Review

In een tijd waarin virussen en malware meer op de loer liggen dan ooit, is het extreem belangrijk om ervoor te zorgen dat je software bijgewerkt is naar de meest recente versie. Het nadeel is dat dat natuurlijk best veel gedoe is. Dat vonden de makers van PatchMyPC ook en die hebben een oplossing bedacht om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken.

PatchMyPC


Prijs
Gratis

Taal
Engels

OS
Windows 7/8/10

Website
www.patchmypc.net
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Kinderlijk eenvoudig in het gebruik
  • Kleurcodes
  • Updaten vanuit het programma
  • Minpunten
  • Ontdekt niet alle software
  • Geeft vals gevoel van veiligheid

Je software bijwerken is inderdaad een behoorlijk gedoe, maar niet zoveel gedoe als het herstellen van je systeem nadat een allesverwoestend virus heeft huisgehouden. PatchMyPC is een programma dat de software op je pc scant om te zien of er iets bijgewerkt kan worden. Lees ook: WinAero Tweaker - Handsfree Windows tweaken.

Alarmerend

Het programma werkt heel erg eenvoudig. Na de installatie start je het op, waarna er direct een scan wordt uitgevoerd. Het programma werkt vervolgens met kleurcodes. Groen betekent dat het programma up-to-date is, rood betekent dat de software verouderd is en zwart betekent simpelweg dat de software niet geïnstalleerd is. Het is enigszins alarmerend om te zien hoeveel software alweer verouderd is, nadat je net een week geleden updates hebt gedraaid. Het toont de noodzaak van dit programma direct aan. Als er updates worden gevonden, kun je die rechtstreeks vanuit het programma installeren. Wel zo makkelijk.

PatchMyPC geeft precies aan welke software up-to-date is en welke niet.

Niet zaligmakend

De aanwezigheid van zwarte items in het overzicht legt wel direct een zwakte van het programma bloot: het werkt met behulp van een vooraf gedefinieerde lijst met software (wat uiteraard ook logisch is). Dat betekent dat het heel goed mogelijk is dat je software geïnstalleerd hebt die door PatchMyPC niet wordt gescand, simpelweg omdat het programma niet weet van het bestaan van de software. Het programma stelt je overigens ook in staat om updates van software automatisch te installeren zodra deze beschikbaar komen. Daar worden we echter wat zenuwachtig van, omdat we toch liever zelf de controle houden over wat we wél en niet installeren.

Conclusie

PatchMyPC is een superhandig programma. Maar het betekent niet dat je nu achterover kunt leunen en de software al het werk kunt laten doen. Automatische updates raden we niet aan, en er blijft software die niet wordt gevonden. Blijf scherp en alert en gebruik het programma vooral waarvoor het bedoeld is: efficiënter updaten.

0 Reactie(s) op: PatchMyPC - Je pc bij de tijd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.