Pc-gamers tegen Games for Windows Live in Dark Souls

Door: Elmar Rekers | 12 april 2012 11:22

Nieuws

Uitgever Namco Bandai zal voor de pc-versie van Dark Souls gebruik gaan maken van Games for Windows Live. Direct na deze aankondiging lieten veel pc-gamers weten hier absoluut niet blij mee te zijn.

Namco Bandai presenteerde de pc-versie van Dark Souls, de zogenoemde Prepare to Die Edition, deze week tijdens het Gamer's Day-evenement in Las Vegas. De pc-game zal volgens de uitgever gebruik gaan maken van Games for Windows Live omdat dit systeem onder meer over een sterke kopieerbeveiliging zou beschikken.

Op verschillende forums hebben boze gamers zich inmiddels verenigd, en er is zelfs een petitie in het leven geroepen om Namco Bandai op andere gedachten te brengen. In plaats van Games for Windows Live zien de pc-gamers liever dat er gekozen wordt voor een service als Steamworks van Valve.

Een nare ervaring

"Games for Windows Live is niet populair, lastig in gebruik, heeft een verschrikkelijke online ondersteuning en is simpelweg een nare ervaring", leest de inleiding van de petitie. "Na lang wachten op de pc-release van deze geweldige game, voelt het als een klap in ons gezicht dat Dark Souls gebruik gaat maken van Games for Windows Live."

Op het moment van schrijven is de petitie bijna tienduizend keer ondertekend. Het doel is om één miljoen digitale handtekeningen op te halen, waarna de petitie aan Namco Bandai en ontwikkelaar From Software overhandigd zal worden. De zogenoemde Prepare to Die Edition van Dark Souls zal op 24 augustus beschikbaar komen.

[youtube]jzSqBfPQIEk[/youtube]

0 Reactie(s) op: Pc-gamers tegen Games for Windows Live in Dark Souls

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.