PC hulp op afstand, zo werkt het

Door: robbin-ooijevaar | 10 april 2014 10:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

05 Scherm, toetsenbord en muis overnemen

Diegene die het scherm overneemt, wordt door Ammyy Admin een operator genoemd. Download en start Ammyy Admin op je eigen computer. Vul de code (ID) van diegene die je wil helpen in bij Client ID en klik op Verbinden.

Op de andere computer verschijnt een melding die goedgekeurd dient te worden met de knop Accepteren. Vervolgens verschijnt het beeldscherm van de ander op je scherm. Tijdens de hulp op afstand-sessie wordt de verbinding geoptimaliseerd en verdwijnt bijvoorbeeld tijdelijk de bureaubladfoto.

Zonder nadrukkelijke toestemming maakt Ammyy Admin geen verbinding!

Firewall

Hoewel hulp op afstand-programma's steeds gebruiksvriendelijker worden, kan het altijd voorkomen dat er problemen optreden tijdens een sessie. De grootste boosdoener op dit gebied is beveiligingssoftware.

Vooral de firewall kan de verbinding hinderen. Als je een van de besproken oplossingen niet aan de praat krijgt, kun je de firewall en/of beveiligingssoftware tijdelijk uitschakelen. De standaard firewall-functie van Windows 7 vind je bij Configuratiescherm / Systeem en beveiliging / Windows Firewall.

Problemen met een remote control-sessie? Schakel je firewall en/of beveiligingssoftware tijdelijk uit.

06 Veilig gevoel

Bij hulp op afstand is vertrouwen belangrijk, maar controle is nog prettiger. Dit is bij Ammyy Admin goed geregeld. De hulpbehoevende kan de verbinding altijd verbreken met de knop Stop.

Het programma Ammyy Admin afsluiten heeft hetzelfde resultaat. Opnieuw verbinding maken gaat op dezelfde manier als beschreven bij de vorige stap. Dit kan een geruststellende gedachte zijn voor diegene die hulp nodig heeft: de verbinding moet altijd handmatig worden goedgekeurd.

De hulp op afstand-sessie kan altijd worden afgebroken door diegene die hulp ontvangt.

07 Volledig scherm

Het beeldscherm van de andere computer draait in een venster. Je kunt de muis en toetsenbord direct bedienen op afstand. Met de toetscombinatie Ctrl+Shift+Alt+F schakel je over naar volledige schermweergave. Druk nogmaals op deze toetscombinatie om weer terug te schakelen naar de vensterweergave.

De speciale toetsen Ctrl, Alt en de Windows-toets blijven gekoppeld aan je computer. Als je deze toetsen naar het andere systeem wil sturen, druk je op de gelijknamige knoppen in de werkbalk van je Ammyy Admin-venster. Via het icoontje met de bliksemschicht kun je met Send Alt-Ctrl-Del de toetscombinatie Alt+Ctrl+Del 'opsturen', handig om bijvoorbeeld Windows Taakbeheer op afstand te starten.

Gebruik het menu om speciale commando's naar de andere computer te sturen.

08 Bestanden kopiëren

Ammyy Admin heeft een eigen bestandsbeheerder aan boord genaamd File Manager. Dit is een soort mini-Windows Verkenner waarmee je bestanden tussen je computer en het systeem dat je hebt overgenomen kunt kopiëren. Ook hernoemen of verwijderen behoort tot de mogelijkheden. Je start de File Manager via een van de icoontjes links boven in beeld.

Beweeg je muis over de iconen om File Manager te vinden. File Manager toont links de inhoud van je computer en rechts de inhoud van de computer die je hebt overgenomen. Blader door de mappen, selecteer wat je wil kopiëren en druk op F5 om de bestanden over te zetten.

Gebruik File Manager om bestanden te kopiëren tussen je computer en het systeem dat je hebt overgenomen.

Windows extern bureaublad

Sommige Windows-versies hebben de optie 'extern bureaublad' aan boord (voor meer informatie zie ook dit artikel). Hiermee kun je op afstand inloggen op een Windows-computer of anderen uitnodigen om je scherm over te nemen.

Ook zijn er clients beschikbaar voor mobiele apparaten om de verbinding tot stand te brengen. We besteden in dit artikel geen aandacht aan deze oplossingen omdat de truc niet in alle Windows-versies werkt en lastiger is in te stellen.

De 'externe bureaublad'-functie van Windows werkt (vaak) goed, maar wel lastiger dan de oplossing van Ammyy Admin en TeamViewer.

Onbemande computer

5 Reactie(s) op: PC hulp op afstand, zo werkt het

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 mei 2014 07:24 Anoniem
  A big thank you for your article.Thanks Again. Great. dgefebfgddeeeeek
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 januari 2015 08:51 Anoniem
  Ammy Admin wordt gedetecteerd als virus. Als ik vervolgens Google, belooft het idd NIET veel goeds.

  Be aware!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 maart 2015 14:52 Anoniem
  Download deze gewoon via firefox of internet explorer
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 augustus 2015 14:27 Anoniem
  mijn wifi netwerk is weg
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 oktober 2015 21:47 Anoniem
  Dank je wel voor dit artikel. Team Viewer werkt super. Kan ik eindelijk mijn ouders van afstand helpen. :-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.