PDF bestanden bekijken in Verkenner van Windows 7

© PXimport

PDF bestanden bekijken in Verkenner van Windows 7

Geplaatst: 19 februari 2014 - 07:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Windows Verkenner gaf op onze oude Windows 7-laptop .pdf bestanden weer als preview thumbnails. Maar op een nieuwe laptop, die ook Windows 7 draait, worden ze als iconen weergegeven. Kan dit worden opgelost? Wij leggen het je uit.

De kans is groot dat oudere computers - die de .pdf bestanden als previews weergeven - een 32-bit versie van Windows 7 draaien, en dat een nieuwe laptop met zijn krachtigere processor de 64-bit versie draait. In de 32-bit versie ondersteunt Windows 7 namelijk .pdf previews, maar niet in het 'verbeterde' 64-bit product. Waarom? Wij weten het ook niet.

Maar er zijn oplossingen - tenminste voor Windows 7 x64. Windows 7-gebruikers zouden Vivid Document Imaging's PDF Preview for Windows 7 moeten proberen. Installeer het, en Windows Verkenner laat een thumbnail van de eerste pagina van elk .pdf bestand zien. Je kunt het document ook bekijken in het Preview paneel van Windows Verkenner. We hebben het op twee computers geprobeerd en het werkte op beide.

 

© PXimport

Maar niet zonder problemen: De installatieprocedure vraagt of je een snelkoppeling naar het programma op de desktop wilt zetten. Of je dit nu aanvinkt of niet, je krijgt niet één, maar drie van die snelkoppelingen. Je kunt ze natuurlijk eenvoudig weer verwijderen.

Verontrustender is het feit dat je met de eigen pdf-lezer van het bedrijf wordt opgezadeld, die simpelweg PDF Viewer heet. Erger nog, het vertelt Windows dat dit het standaard programma moet zijn voor het openen van .pdf-bestanden.

Je kunt natuurlijk het programma van je voorkeur terugzetten als standaardprogramma, maar in onze tests kon PDF Viewer niet langer thumbnails weergeven wanneer Adobe Reader het standaardprogramma voor .pdf-bestanden was. Het kon nog wel het Preview paneel van Windows Verkenner gebruiken. We hadden dit probleem niet toen we Foxit als standaardprogramma voor .pdf-bestanden selecteerde.

In onze tests werkte dit programma niet met Windows 8. Kimberly Taylor van Foxit bevestigde dit: "Onder Windows 8.1 64-bit werkt ons PDF Preview programma niet erg goed. Het kan zijn dat het preview venster niet wordt weergegeven."

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite PCWorld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten