PDF Converter Professional 7

Door: dennis-gandasoebrata | 24 november 2010 14:26

Apps & Software

PDF Converter Professional 7 is bedoeld voor iedereen die vaak met pdf-documenten werkt. Naast het omzetten en het opmaken van pdf-documenten, kunt u bestaande pdf’s tot in detail bewerken. Dat laatste in de ruimste zin van het woord: zo kunt u notities toevoegen, watermerken opnemen en het documenten van commentaar voorzien. Het programma vormt een interessant alternatief voor Adobe Acrobat.

PDF Converter Professional is opgebouwd uit drie onderdelen: met PDF Create maakt u zelf pdf-documenten op basis van bestaande documenten, met PDF Converter zet u pdf-documenten om naar andere bestandsformaten en met PDF Converter Professional kunt u pdf-documenten maken en bewerken.

PDF Converter Professional is opgebouwd uit drie onderdelen, waarmee u pdf-bestanden maakt, omzet en bewerkt.

Van pdf naar ander formaat

PDF Converter Professional gaat alweer enige jaren mee. Het wordt voor de makers steeds belangrijker om onderscheidende elementen in te bouwen, als u bedenkt dat veel programma’s nu al standaard functionaliteit in huis hebben om documenten als pdf op te slaan. Een belangrijke optie van PDF Converter Professional is de mogelijkheid om pdf-bestanden juist om te zetten naar andere documenttypen. Uiteraard liggen hierbij de geijkte documentsoorten zoals Microsoft Word voor de hand, maar het is ook mogelijk om van pdf naar WordPerfect-documenten te exporteren. Met een aparte wizard kunt u de documenten ook exporteren naar Word-, Excel-, PowerPoint- en rtf-formaat. Indien gewenst kan PDF Converter tijdens het omzetten OCR-herkenning toepassen. Voordeel hiervan is dat ook teksten in afbeeldingen worden meegenomen.

PDF Converter integreert met aantal programma’s. Naast Windows zelf, vinden we de integratie terug in Internet Explorer, Firefox, WordPerfect Office, Lotus Notes en Microsoft Office.

De makers hebben aandacht besteed aan de beveiliging van documenten. U kunt per document aangeven wat er mee mag gebeuren: bijvoorbeeld dat het document niet mag worden afgedrukt of niet mag worden bewerkt.

Met de Converter kunt u bestanden makkelijk omzetten in een ander bestandsformaat.

Zoeken naar patronen

Vooral ten opzichte van de eerdere versies van PDF Converter valt de vernieuwde ‘Looks Like’-zoekfunctie op. Hierbij is het niet nodig om exacte zoektermen op te geven, maar kunt u ook op zoek gaan naar (tekst)delen die een bepaald patroon hebben. Denk hierbij aan een e-mailadres, burgerservicenummer, creditcard of telefoonnummer. Vooral bij de omvangrijker documenten komt dit goed van pas. Daarbij kunt u zelf ook nieuwe zoekpatronen maken.

Naast de verbeterde zoekfunctie hebben de makers ook gewerkt aan het vergelijken van documenten. Prettig hierbij is dat u zich niet hoeft te beperken tot het vergelijken van twee pdf-documenten, maar u ook een pdf-document met een Word-document kunt vergelijken. Handig als u bijvoorbeeld niet meer beschikt over het oorspronkelijke brondocument dat u wilt vergelijken.

De Create Assistent voegt bestanden samen in één pdf-bestand.

Doc-ondersteuning

Met de PDF Create Assistent kunt u van uiteenlopende documentformaten een pdf-document maken. Handig hierbij is dat u meerdere documenten ook kunt combineren tot één pdf-document. Ronduit teleurstellend is echter de afwezige ondersteuning voor Office-bestanden met de .doc-extensie. Alleen .docx-bestanden worden herkend en geaccepteerd door de wizard. De makers zouden er goed aan doen om deze vreemde beslissing – in een wereld waarin nog volop gebruik wordt gemaakt van .doc-bestanden – te heroverwegen. U kunt de pdf-documenten maken op basis van een profiel, waarbij u bijvoorbeeld onderscheid kunt maken tussen conceptkwaliteit en presentatiekwaliteit, maar ook kunt aangeven dat er van geavanceerde compressie gebruik moet worden gemaakt.

Conclusie

PDF Converter Professional is een uitgebreid programma dat vooral de moeite waard is in situaties waarin pdf de boventoon voert. Het pakket is bovendien aantrekkelijk geprijsd, zeker ten opzichte van Adobe Acrobat dat vergelijkbare functionaliteit biedt.

PDF Converter Professional 7

Prijs € 79,-

Taal Nederlands

Medium 485 MB download of 1 dvd

Probeerversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 500 MB harde-schijfruimte

Maker Nuance Communications

Oordeel 7/10

Pluspunten

Uitgebreide bewerkingsmogelijkheden

Van pdf naar bewerkbaar Office-document

Uitgebreide ‘fuzzy’ zoekmogelijkheden

Minpunten

Pdf-creatie steeds vaker standaard aanwezig in software

Tijdens creatie van pdf-document ontbrekende doc-ondersteuning

0 Reactie(s) op: PDF Converter Professional 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.