Upload pdf- en epub-bestanden naar Google Play Books

Door: florence-ion | 08 april 2015 11:07

How To

Als ik even niks te doen heb, haal ik meestal mijn tablet tevoorschijn om wat te gaan lezen. En aangezien ik met Google Play Books pdf-bestanden en e-books kan uploaden die ik elders gekocht hebt, heb ik altijd iets nieuws om te lezen bij de hand.

Het is eenvoudig om je eigen spullen in de cloud te zetten - zo eenvoudig zelfs, dat ik met het schaamrood op mijn wangen moet toegeven dat ik pas onlangs ontdekt heb dat dit überhaupt kan. Lees ook: Legale e-books downloaden.

Log in op je Google-account, navigeer naar Google Play Books en selecteer My books. Klik vervolgens in de rechterbovenhoek op de knop Upload files.

E-books uploaden naar Google Play Books is een makkie.

Hier kun je bestanden op je computer of Google Drive selecteren om ze te uploaden. Momenteel werkt de functie alleen met pdf- en epub-bestanden. Bestanden moeten ook kleiner dan 100 MB per stuk zijn en mogen geen DRM-beveiliging hebben.

Je kunt PDF'jes ook vanaf je Android-apparaat uploaden.

Deze leuke functie werkt ook in de Google Play Books-app. Je hoeft alleen maar pdf uploaden in te schakelen in Settings.

1 Reactie(s) op: Upload pdf- en epub-bestanden naar Google Play Books

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 9 juli 2016 13:34 Anoniem
    Hoe ik ook zoek (op meerdere tablets en 2 mobieltjes) de knop upload is niet te vinden. Het lijkt er op dat deze functie uit de app verwijderd is. Klopt dat? Groeten Dini
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.