PDF Eraser 1.0.2 - Eenvoudig pdf's bewerken

Door: Ignace de Groot | 24 oktober 2014 16:50

Apps & Software

Een van de krachtigste tools om pdf's te bewerken is Adobe Acrobat, maar die komt wel met een forse prijs. Helemaal gratis is PDF Eraser. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hiermee selectief onderdelen uit een pdf-document verwijderen, maar er zijn nog wel meer mogelijkheden.

Score
60
  • Pluspunten
  • Goede ‘ongedaan maken’-opties
  • Toevoegingen op aparte laag
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Geen zoomfunctie (in hoofdprogramma)
  • Opent slechts één pdf-document tegelijk

None

PDF Eraser 1.0.2

Taal: Engels

OS: Windows XP/Vista/7/8

Website: www.pdferaser.net

Pdf (portable document format) is een van de meest populaire bestandsformaten voor documenten. Zo'n document laat zich op nagenoeg alle mogelijke platformen openen, met behoud van de originele lay-out. Pdf-documenten bewerken is iets lastiger, maar voor relatief eenvoudige ingrepen kan PDF Eraser best interessant zijn.

Vooral handig voor snelle en eenvoudige bewerkingen.

Roteren en gommen

Het is natuurlijk de bedoeling dat je eerst een document in PDF Eraser opent. Je krijgt dan een voorbeeldweergave te zien van de pagina die je in een overzichtslijst (met paginanummers of in de vorm van miniatuurweergaven) selecteert. In- en uitzoomen op de geselecteerde pagina blijkt niet mogelijk, maar roteren in twee richtingen kan dan weer wel. Overigens kies je hier zelf of je de rotatie alleen op de actieve pagina dan wel op alle pagina's tegelijk wilt toepassen.

In de knoppenbalk staan verder nog drie gummen ter beschikking: Small, Medium en Large. Hiermee kun je letterlijk stukken tekst of afbeeldingen uitvegen (verwijderen dus) op de actieve pagina. Was je hiermee iets te voortvarend, dan is er altijd nog de Undo-knop of je geeft in een tabel aan welke verwijderactie je precies wilt terugdraaien.

Schrappen en toevoegen

Een of meer complete pagina's weghalen kan ook. Dat gebeurt echter in een afzonderlijk programmavenster. Je duidt de gewraakte paginanummers aan en de tool doet de rest. Het venster is behoorlijk klein, maar hier beschik je gelukkig wel over een zoomfunctie.

In het hoofdvenster van PDF Eraser voeg je met de knoppen Add Text en Add Image eigen tekst en afbeeldingen toe. Die komen als het ware in een aparte laag terecht. Dat is wel zo handig, want daardoor kun je toegevoegde tekst of de plaatjes naderhand nog verplaatsen of weg halen. Ook de tekstkleur, lettertype en -grootte zijn instelbaar. Uiteraard kun je het bewerkte document ook weer opslaan, weliswaar alleen in pdf-formaat.

De functie om pagina's te verwijderen is eigenlijk een apart programmaatje.

0 Reactie(s) op: PDF Eraser 1.0.2 - Eenvoudig pdf's bewerken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.