PDF Fusion 1.0

Door: Dirk Schoofs | 18 juli 2011 17:09

Apps & Software

De freewaremarkt is voorzien van oplossingen om pdf-documenten te maken vanuit ieder programma waarmee u dagelijks werkt. Heel andere koek wordt het wanneer u zo'n pdf-document wilt samenstellen met bestanden van programma's waarover u niet beschikt. Precies dat is een kolfje naar de hand van Corel PDF Fusion.

De stelregel van de makers is eenvoudig: "Wat PDF Fusion kan tonen, kan het ook omzetten in pdf". Daarmee werkt dit programma als een bijzonder krachtige alleslezer. Veronderstel dat u een psd- en een ai-document ontvangt en u beschikt niet over Photoshop of Illustrator, dan kunt u beide documenten toch volledig bekijken en omzetten in het universele pdf-formaat.

De standaard werkomgeving van PDF Fusion is bijzonder overzichtelijk.

De lijst

De converter bevat filters waarmee het meer dan honderd verschillende bestandstypes opent. In de volledige lijst die u in dit document kunt raadplegen, staan de meest courante bestandstypes voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en afbeeldingen. De grote afwezigen zijn de desktop-publishingapplicaties zoals QuarkXPress, InDesign en zelfs Publisher. Hoewel in de indrukwekkende lijst wel degelijk Microsoft Publisher "File ID only" staat, vertikt PDF Fusion om pub-bestanden te openen. Uiteraard lukt het wel om pdf-bestanden te openen die geproduceerd zijn met dtp-programma's.

Assembleren

Werken met PDF Fusion is verbazend eenvoudig. U sleept bestanden op de knop Page View om ze te bekijken, op de knop Flick View om ze door te bladeren in de stijl van Cover Flow bij iTunes of op de knop Assembly View. Die laatste module is de werkomgeving om pdf-samenstellingen te maken van verschillende bestandstypen. Hier kunt u bijvoorbeeld een dia uit een Powerpoint-presentatie combineren met een opgemaakte tekst en enkele pdf-pagina's uit verschillende documenten. Ondertussen kunt u pagina's verwisselen, afbeeldingen uitsnijden, elementen kopiëren en zelfs de tekst wijzigen. Zelfs het aanbrengen van aanmerkingen en markeren behoort tot de mogelijkheden.

In het pdf-document kunt u de tekst wijzigen en passages markeren.

Uitvoer met stip

Ook de uitvoermogelijkheden mogen gezien worden. Standaard kunt u een pdf optimaliseren voor drukwerk, print of web. Bovendien legt u uw veelgebruikte persoonlijke instellingen vast in zogenaamde Setups. Op die manier regelt u de compressie van de afbeeldingen en wie kwaliteitsdrukwerk moet samenstellen kan de resolutie van de plaatjes instellen en de RGB-kleuren automatisch laten omzetten naar CMYK.

Omdat documenten steeds meer complexe samenstellingen van allerlei media worden, is PDF Fusion een interessant alternatief dat slechts een fractie kost van Acrobat Pro. De doorgedreven thuisgebruiker zal vooral het gebruiksgemak en de veelzijdigheid waarderen.

Het is mogelijk om pagina's van het ene document in het andere te slepen.

Corel PDF Fusion

Prijs € 49,99

Taal Engels

Medium 1 cd of 207 MB download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1,3GHz-processor, 512 MB RAM, 250 MB harde-schijfruimte

Oordeel 9/10

Pluspunten

Toont documenten afkomstig van programma's die u niet hebt

Veelzijdige uitvoermogelijkheden

Samenstellen verschillende bestandsformaten tot één pdf

Minpunten

Niet geschikt voor dtp-documenten

0 Reactie(s) op: PDF Fusion 1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.