Pdf's als online bladerboek

Door: evi-maquoi | 20 maart 2012 15:56

How To

Geef toe, zo'n boek of tijdschrift dat u online kunt doorbladeren alsof het echt is, oogt veel mooier dan een statisch pdf-bestand. Kent u niets van Flash? Hoeft niet! Via Flipsnack kunt u van ieder willekeurig pdf-bestand een mooi online bladerboek maken. Dat oogt niet enkel fraaier, maar ook een stuk professioneler. We leggen u in drie stappen uit hoe u te werk gaat.

1. Registreren

Surf naar FlipSnack.com. Klik daarna bovenaan op de knop Make a flipping book. De dienst is volledig gratis, maar vereist wel een registratie met naam, e-mailadres en wachtwoord. Ook kunt u uw Flipsnack-account koppelen aan uw Facebook-, Gmail-, Twitter, Yahoo!- of MySpace-account zodat u verder geen gegevens hoeft in te vullen. Na een registratie of het koppelen van een account kunt u direct aan de slag. Allereerst moet u een titel voor uw flashboek invoeren. Vervolgens selecteert u een pdf-bestand. Via My Computer kunt u op uw harde schijf een bestand kiezen. Klik op de Browse-knop om een pdf-bestand van maximaal 500 pagina's te kiezen. Blader naar de juiste bestandslocatie en kies Openen. Afhankelijk van de bestandsgrootte kan dit enige tijd in beslag nemen. Wilt u een pdf-bestand dat online staat gebruiken? Kies dan Import from URL en voer het webadres in. Is het uploaden voltooid? Gebruik dan de blauwe Next-knop om verder te gaan naar de ontwerpmodus.

In slechts enkele minuten maakt u van uw pdf-bestand een mooi boek in flashformaat.

2. Personaliseren

Via Choose Template krijgt u een idee over de vier verschillende soorten flipbooks die u kunt maken via Flipsnack. Van een widgetachtig exemplaar of boek met hardcover tot magazinestijl of ingebonden exemplaar. Wij kiezen voor een Classic flip. Zodra we op één van de vier sjablonen geklikt hebben, verschijnt er onder Preview een voorvertoning. U kunt de pijltjestoetsen gebruiken om door het flipbook heen te bladeren. Wanneer u in het midden van het boek klikt, krijgt u een voorvertoning op volledige schermgrootte.

Helemaal onderaan, bij Settings, kunt u de vormgeving verder afstellen naar eigen smaak. U kunt de stijl en kleur van de achtergrond aanpassen en de grootte van het magazine wijzigen. Bij Controls hebt u een aantal mogelijkheden wat betreft het bladeren door het magazine. Of de pijltjestoetsen altijd in beeld moeten blijven, of er miniaturen onderaan moeten staan, of dat lezers het pdf-bestand mogen downloaden naar hun harde schijf.

U bepaalt de kleur, achtergrondstijl en grootte volledig zelf.

3. Delen

Zodra u klaar bent met de vormgeving en de functies van uw flipbook, kunt u op de Finish-knop drukken. Via Edit name kunt u eventueel de naam van uw flipbook nog wijzigen. Flipsnack heeft een unieke url gegenereerd, zodat u uw pdf eenvoudig kunt delen met vrienden of familieleden. Gebruik de Copy-knop om de url naar uw klembord te kopiëren. Met de gekleurde knoppen helemaal onderaan is het zelfs mogelijk om uw flipbook via Facebook, Twitter of e-mail te delen. Klik op Post to wall om het magazine als prikbordbericht op uw Facebook-profielpagina te publiceren. Wilt u uw boek liever delen via Twitter? Klik dan op Tweet. U krijgt vervolgens een Twitter-bericht te zien in de vorm van 'Check out this flipping book!' plus de unieke url. Via Send email kunt u de url van uw flipbook naar uw vrienden of collega's versturen. Wilt u het flipbook aan uw eigen site toevoegen? Gebruik dan de Free Embed-knop. Let wel, de gratis versie is gelimiteerd tot maximaal 15 pagina's. Ook wordt er een watermerk getoond.

U kunt uw flipbook op heel wat verschillende manieren delen met vrienden, familieleden of collega's.

5 Reactie(s) op: Pdf's als online bladerboek

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 oktober 2013 18:46 Anoniem
  Ach ja als het maar klinkt als goed. Dat bladerboek is volledig gratis wordt in het artikel beweerd . Hooguit 15 pagina's en dan met een watermerk . Via een vervelend puntensysteem ( vooral niet gewoon een prijsopgave doen) kost bijvoorbeeld 98 pagina's 19€ zoveel .
  Hans
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 maart 2014 11:03 Anoniem
  Er wordt beweerd dat het volledig gratis is, niet dus! Na 15 pagina's houdt gratis flipbook het voor gezien en kun je betalen via een soort puntensysteem…….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 april 2014 20:31 Anoniem
  Leuk bedacht!
  Maar gratis betekent gratis, dat is nu niet het geval. Jammer!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 maart 2015 15:04 Anoniem
  Je moet eerst helemaal de uitleg lezen waardoor je helemaal weg bent van het interessante aanbod om je pdf file als flipboekje te kunnen omvormen, voor privé gebruik. Eindelijk gevonden denk je dan. Op het einde wordt je dan geconfronteerd met de limiet van 15pagina's waardoor je hele enthousiasme wordt weggeveegd en je het maar weer weg klikt, daar kan je niks mee doen. Op naar een andere aanbieder dan maar …
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 april 2015 09:20 Anoniem
  http://www.yumpu.com/en/account/profile/plans4 is gratis (wanneer je advertenties toestaat. Er is geen beperking in aantal magazines en aantal pagina's.
  Wil je geen advertenties: 8 euro per maand
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.