PDF Unshare - Beveilig je pdf’s

Door: dirk-schoofs | 22 mei 2021 09:27

pdf-bestand
Review

Het pdf-formaat is niet alleen populair omdat deze indeling compatibel is met ieder systeem, je kunt deze bestanden ook prima beveiligen. Met PDF Unshare kunnen alleen gebruikers met het juiste wachtwoord de inhoud bekijken. Bovendien beveilig je pdf-bestanden op verschillende manieren tegen bewerken, kopiëren en zelfs tegen het maken van schermafbeeldingen.

PDF Unshare

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows (PDF Unshare), Windows, iOS, Android (UPDF Reader)
Website
https://pdfunshare.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Ontzettend eenvoudig
  • Combinatie van veiligheidsinstellingen
  • Minpunten
  • Updf niet ondersteund door macOS

PDF Unshare is een gratis programma voor Windows. Bij de installatie kun je kiezen tussen verschillende taalinstellingen, maar het Nederlands behoort niet tot de mogelijkheden. Deze toepassing introduceert een nieuwe pdf-indeling: updf. Updf-bestanden kun je alleen openen en bekijken met de updf-lezer, te downloaden vanaf dezelfde website. Omdat je voor updf-bestanden een specifieke reader moet gebruiken, werkt dit als een extra beveiligingslaag. Daarnaast kun je het document ook wegschrijven als een standaard beschermd pdf-bestand. Hierdoor blijft het document compatibel met de standaard pdf-lezers als Foxit PDF Reader en Acrobat Reader.

Vervaldatum of leesbeperking

Er zijn twee manieren om pdf-bestanden te beveiligen. De eerste is protectie tegen onbevoegd delen. In dat geval maak je een beveiligde updf of pdf en heeft de ontvanger via een wachtwoord toestemming om het bestand te bekijken. Er is een optie om ervoor te zorgen dat het document uitsluitend op één apparaat kan worden geopend, dat kan een desktop-pc, notebook of een van de mobiele apparaten zijn. De computer waarop het bestand is aangemaakt, telt niet mee in die apparaatbeperking.

De tweede manier is het updf/pdf-document van een vervaldatum te voorzien. Dan kan iedereen tot een bepaalde datum het bestand bekijken.

Geen schermafdrukken

Als eigenaar van het bestand kun je verbieden dat het bestand gekopieerd, afgedrukt en bewerkt kan worden. Ook kun je instellen dat er geen screenshots van het document mogen worden gemaakt. En om te vermijden is dat iemand met z’n smartphone foto’s van de inhoud maakt, kun je ook nog een watermerk over de tekst plaatsen.

Conclusie

Al met al is PDF Unshare een bijzonder gebruiksvriendelijke oplossing om te vermijden dat anderen met je werk aan de haal gaan. Als je nog niet over de updf-reader beschikt, zal het beschermde document je naar de link van de downloadpagina leiden. Alleen jammer dat dit formaat niet wordt ondersteund door macOS.

0 Reactie(s) op: PDF Unshare - Beveilig je pdf’s

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.