Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

PDF wachtwoord kwijt? Dit moet je doen...

Door: Martin Gijzemijter Martin | 13 januari 2014 10:15

None
Apps & Software

Het kan heel verstandig zijn om een PDF te beveiligen met een wachtwoord. Dat geldt echter alleen als je het gebruikte wachtwoord ook daadwerkelijk onthoudt. Gelukkig is het mogelijk om een beschermd document te bewerken zonder het wachtwoord te weten, dankzij freemypdf.com.

Hoewel het kinderlijk eenvoudig is om een beschermde PDF te ontdoen van een wachtwoord, is dat echter niet iets dat per definitie wettelijk is toegestaan. Het is natuurlijk altijd toegestaan om een wachtwoord te verwijderen van je eigen documenten of van andere documenten waarvoor je, bijvoorbeeld, van een opdrachtgever toestemming hebt gekregen om het wachtwoord te verwijderen.

Het is uiteraard niet toegestaan om wachtwoorden te verwijderen van documenten die beveiligd zijn omdat ze eigenlijk niet voor jouw bewerkingen zijn bedoeld, dat is namelijk zelfs strafbaar omdat het gelijk staat aan digitale inbraak. Uiteraard is dat iets wat door de makers van freemypdf.com wordt benadrukt.

Het beschermen van documenten met een wachtwoord is onhandig als je het wachtwoord kwijt bent.

Wachtwoord verwijderen

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot een PDF die met een wachtwoord is beveiligd, te weten, het kraken van het wachtwoord en het verwijderen van het wachtwoord. In het eerste geval wordt uitgevogeld wat het wachtwoord is, hetgeen vervolgens op het scherm verschijnt, in het tweede geval wordt het wachtwoord letterlijk uit het document gesloopt, waardoor je geen wachtwoord meer nodig hebt om het te openen.

Freemypdf.com valt in de laatste categorie, het wachtwoord wordt volledig verwijderd. Het voordeel van deze dienst is dat het online is, en het dus niet gebonden is aan een platform. De maximumgrootte die je kunt uploaden is 200 MB (daar heb je uiteraard wel een aardige internetverbinding voor nodig dan).

Surf naar Freemypdf.com en klik op Bladeren. Navigeer naar het document dat je wilt strippen van wachtwoord en klik vervolgens op Do it! Afhankelijk van de instellingen van je browser krijg je een downloadnotificatie, of wordt het document zonder wachtwoord gewoon gedownload. Je kunt het document nu zonder problemen bewerken. Overigens werkt deze dienst alleen voor documenten die je niet mag bewerken zonder wachtwoord. Heb je een document dat je niet eens mag bekijken zonder wachtwoord, gebruik dan het gratis PDF Crack.

Met één druk op de knop kun je het wachtwoord verwijderen.

4 Reacties op: PDF wachtwoord kwijt? Dit moet je doen...

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 jaren geleden
  Werkt!. Nu kan ik eindelijk de nutteloze bladzijden uit m'n handleiding halen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 8 maanden geleden
  Onzin! PDF Crack wil mijn pdf ook niet kraken om dezelfde reden die FREEPDF opgeeft. Ze doen dus allebei hetzelfde…
  Nu zit ik alsnog met een hi-overeenkomst in de mailbox die ik niet kan openen…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 jaar, 11 maanden geleden
  ik kan me mobielwachtwoordGT-S6810P mobiel vraagt om wachtwooord als ik hem aan zet ik kan alleen noodoproepen en wel gebelt worden maar verder niks help
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 jaar, 7 maanden geleden nh85
  Hallo daar, ik heb een bestandje waarbij in niet het wachtwoord meer kan achterhalen. op het internet al een aantal uren zitten zoeken maar niks lukt. zou jij mij kunnen helpen? ik kan gemakkelijk het bestandje naar je mailen:) groetjes Niels - nh85 @ live . n l
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.