PDFmyURL: pdf maken van webpagina

Door: koen-vervloesem | 25 februari 2010 17:49

Apps & Software

Met de online dienst PDFmyURL kun je elke webpagina naar een pdf-bestand omzetten. Dit werkt heel eenvoudig: gratis en zonder dat u software hoeft te installeren.

Een webpagina naar een pdf-bestand omzetten kan in verschillende omstandigheden nuttig zijn. Misschien wilt u de toestand van een webpagina op een bepaald moment archiveren als bewijsmateriaal voor later, of misschien wilt u het pdf-bestand op een e-booklezer bekijken. Dankzij de website PDFmyURL kan dat zonder dat u hiervoor software zoals een browserextensie of een virtuele pdf-printer moet installeren. Vul gewoon het adres van de webpagina in en klik op de P-knop of druk op Enter, waarna u een pdf-versie in uw browser te downloaden krijgt. De resulterende pdf-bestanden zijn van goede kwaliteit en zijn aan de rechterkant niet bruusk afgekapt zoals bij andere oplossingen wel eens gebeurt.

PDFmyURL.com werkt heel eenvoudig.

Geavanceerde mogelijkheden

Het kan zelfs nog eenvoudiger: op de homepage van PDFmyURL staat een bookmarklet, dat u naar de bladwijzerbalk van uw browser kunt slepen. Als u hierna op een webpagina komt waarvan u een pdf-versie wilt zien, dan hoeft u maar op deze bladwijzer te klikken, wat het hele proces nog sneller maakt. Klik op de homepage ook eens op Advanced Options, want hierin zitten nog heel wat leuke mogelijkheden verborgen, zoals andere paginagroottes dan A4, de oriëntatie, enzovoort. De website geeft daar ook de HTML-code die u op uw eigen website kunt plaatsen om uw bezoekers pdf-versies van uw pagina’s aan te bieden.

0 Reactie(s) op: PDFmyURL: pdf maken van webpagina

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.