Pegasus Mail 4.52

Door: Maikel Dijkhuizen | 17 september 2010 13:12

Apps & Software

Pegasus Mail bestaat al sinds 1990 en is daarmee één van de oudste e-mailclients. Het is een compact programma dat voldoende mogelijkheden biedt voor thuis- en zakelijk gebruik. Een groot pluspunt zijn bijvoorbeeld de uitgebreide filteropties die in de freeware zitten ingebakken.

In de jaren 90 was Pegasus Mail één van de populairste e-mailclients. Anno 2010 is het programma volledig ondergesneeuwd door Outlook, Windows Live Mail en Thunderbird. Toch brengt ontwikkelaar David Harris nog altijd nieuwe versies uit, waardoor u mag verwachten dat de freeware met zijn tijd meegroeit. Dat geldt helaas niet voor de interface, want het geheel ziet er zeer oubollig uit. Zeker als u de grafische mogelijkheden in Vista of Windows 7 gewend bent, zullen de kleine pictogrammen in de menubalk vreemd aanvoelen. Een tegenvaller is bovendien, dat u niet geholpen wordt door een wizard om uw e-mailaccounts te configureren. Hierdoor dient u de instellingen voor SMTP, POP3 en IMAP handmatig in te voeren.

In Pegasus Mail bereikt u de meeste functies van het programma via de kleine knopjes in de menubalk.

De navigatiestructuur is ietwat onlogisch. Het is daardoor even zoeken hoe u van een openstaand bericht naar uw inbox kunt navigeren. Als eenmaal alles naar behoren is ingesteld, dan zult u merken dat Pegasus Mail goed functioneert. Uw e-mail wordt overzichtelijk weergegeven en op een veilige manier binnengehaald. Het programma maakt gebruik van een zelfontwikkelde ‘HTML rendering engine’, zodat de kans kleiner is dat u te maken krijgt met kwaadaardige scripts. Daarnaast is er een phising- en (zelflerend) spamfilter aanwezig. De afbeeldingen uit een e-mailbericht haalt de client uit veiligheidsoverwegingen niet op. Indien u de afzender echter vertrouwt, dan doet u dat alsnog handmatig. Berichten sorteert u naar eigen inzicht, bijvoorbeeld op maand, onderwerp of afzender. Nuttig zijn de uitgebreide filtermogelijkheden. U regelt hiermee onder meer dat e-mailberichten van een bepaalde afzender automatisch een kleur krijgen of dat ze naar een specifieke map worden verplaatst. Hoewel Pegasus Mail niet slecht presteert, geven we toch de voorkeur aan e-mailclients met een gebruiksvriendelijke interface. Jammer genoeg is er voor de meest recente versie geen Nederlandse vertaling beschikbaar. Dezelfde ontwikkelaar is ook verantwoordelijk voor de mailserversoftware Mercury Mail Transport System (gratis voor thuis- en nonprofit-gebruik).

Pegasus Mail 4.52

Freeware

Taal Engels

Download 9 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker David Harris

Oordeel 6/10

Pluspunten

Compact programma

Veel veiligheidsopties

Uitgebreide filtermogelijkheden

Minpunten

Geen Nederlandse vertaling

Ouderwetse vormgeving

Geen configuratiewizard

Onlogische navigatiestructuur

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Pegasus Mail 4.52

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.