Perfect Shot: Altijd de perfecte groepsfoto

Door: Robin Smit | 01 november 2013 12:00

Apps & Software

Waarschijnlijk komt het je wel bekend voor, je maakt een foto met je vrienden en er is altijd wel iemand die zijn ogen dicht heeft. Uiteraard kan je dit probleem voorkomen door meerdere foto's te nemen, maar er zijn ook betere oplossing. Bijvoorbeeld door Perfect Shot te gebruiken.

None

Prijs: Gratis (In app aankopen)

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download Perfect Shot in de App Store

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Detectie op ogen en mond
  • Nooit meer mislukte groepsfoto’s
  • Minpunten
  • Geen timer

Perfect Shot is een app voor de iPhone en iPad die ervoor zorgt dat je nooit meer een mislukte groepsfoto hebt. Perfect Shot analyseert namelijk de personen die op de foto komen en kijkt hierbij of iedereen lacht en zijn ogen open heeft. Op het moment dat dit zo is zal de app automatisch een foto nemen. Wil je een iets serieuzere foto maken dan is het ook mogelijk om de lachdetectie uit te zetten. In dit geval neemt de app alleen open ogen als voorwaarde voor de perfecte foto.

Ook in de praktijk blijkt dit idee bijzonder goed te werken. Zo zie je dat de app geduldig afwacht tot iedereen in de foto voldoet aan de voorwaarden van de perfecte foto. Wordt hieraan voldaan dan reageert Perfect Shot direct door een foto te nemen. Perfect Shot geeft niet aan of er limitaties zijn voor het maximaal aantal personen in de foto, maar ik heb de app met succes kunnen testen bij een groep van vier personen. Opvallend hierbij is dat het niet uitmaakt voor de app of je nu aan het schaterlachen bent of een subtiele glimlach laat zien. In alle gevallen lijkt Perfect Shot precies te weten wanneer er een foto moet worden gemaakt.

Graag zou ik nog wel de mogelijkheid hebben gezien om een timer in te stellen bij de app, aangezien het nu nog wel eens het geval kan zijn dat de app een foto te vroeg neemt. Zo zul je bij het gebruik van bijvoorbeeld een statief even moeten vragen of iedereen boos wil kijken totdat jij je als fotograaf bij de groep hebt gevoegd.

Perfect Shot is gratis te downloaden in de App Store. Hierbij zal de app opletten of mensen lachen, maar voor de detectie van de ogen zal een kleine betaling in de app moeten worden gedaan. Een aankoop die absoluut de kosten waard is.

Conclusie

Perfect Shot is een handige app voor de iPhone en iPad die ervoor zorgt dat groepsfoto's nooit meer mislukken. De app detecteert namelijk of de personen op de foto hun ogen open hebben en lachen. Is dit bij iedereen het geval dan wordt de perfecte foto gemaakt. Op het ontbreken van een timer na lijkt Perfect Shot dus niet alleen de perfecte foto's te maken, maar ook nog eens de perfecte app te zijn.

0 Reactie(s) op: Perfect Shot: Altijd de perfecte groepsfoto

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.