Personal Backup 6.1.10 - Gratis gemoedsrust

Door: dirk-schoofs | 06 maart 2021 12:56

Review

Wil je reservekopieën maken van belangrijke bestanden, de foto’s die je koestert en je verzamelde muziek? Personal Backup is onlangs vernieuwd. Het is een gratis tool om meerdere, onbeperkte back-uptaken voor zijn rekening te nemen.

Personal Backup 6.1.10

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows
Website
https://personal-backup.rathlev-home.de
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Automatische back-ups
  • Versleuteling ter beveiliging
  • Minpunten
  • Maakt geen back-up van systeembestanden
  • Interface oogt intimiderend

Om te beginnen beklemtonen we wat Personal Backup niet doet: een kopie van je systeem maken. Het is met dit programma dus niet mogelijk om na een systeemcrash je pc te herstellen. Het draait volledig om het beveiligen van de bestanden die je op je computer bewaart.

Assistent

Of je volgt als beginner de assistent, of je configureert als ervaren gebruiker de taak handmatig. Wie de eerste weg kiest, selecteert de doellocatie. Dat kan een lokaal station, een netwerkschijf of een ftp-adres zijn. En in de volgende stap selecteer je de gebruikersmappen die je wilt back-uppen. De assistent presenteert hier de standaard gebruikersmappen zoals Documenten, Toepassingsgegevens, Muziek, Afbeeldingen … Je kunt ook een zelfgekozen map aan de lijst toevoegen.

Deze back-uptaak beveiligt onze muziekmap.

Archiveren en versleutelen

In plaats van de bestanden in hun oorspronkelijke vorm te kopiëren, kan deze tool ze ook wegschrijven als een zip-archief, waardoor je heel wat schijfruimte bespaart. De assistent vraagt of het programma de reservekopie nog moet controleren en of de bestanden moeten worden versleuteld.

Tijdschema’s

Als laatste stap vraagt Personal Backup of het deze taak automatisch moet starten, of dat je een bepaald tijdschema wilt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat de mappen Foto’s, Muziek en Documenten iedere avond om 23.00 uur door een back-up moeten worden beveiligd. De back-uptaak zelf sla je op als een .buj-bestand. Daarna kom je in het dashboard waar je alle taken beheert en eventueel aanpast.

Terugzetten

Om bestanden terug te zetten, gebruik je de knop Tools en weer selecteer je de bron en het doel. Om het sneller te laten gaan, kun je aangeven dat identieke bestanden niet overschreven mogen worden, of dat alleen bestanden die nieuwer zijn dan een aantal dagen moeten worden teruggezet. Personal Backup heeft ook een knop om back-ups te controleren op hun integriteit. Gebruikers van het Thunderbird-mailprogramma beschikken zelfs over een extra tool om hun e-mailbestanden te beveiligen en te herstellen.

We laten de bestanden archiveren in een zip-archief.

Conclusie

Personal Backup mist weliswaar de gebruiksvriendelijkheid van de commerciële producten, maar het is absoluut geschikt voor de thuisgebruiker. Dus als je zonder een euro uit te geven toch totale gemoedsrust wilt, is dit zeker een aanrader.

0 Reactie(s) op: Personal Backup 6.1.10 - Gratis gemoedsrust

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.