Personaliseer uw Twitterprofiel

Door: dennis-gandasoebrata | 16 juni 2010 09:18

Apps & Software

Ook in Twitter kunt u het design naar uw eigen hand zetten. De moge­lijkheden bij deze microblogwebsite zijn echter een stuk minder dan bij ­Hyves. Meer dan de kleuren van de tekst, links en de achtergrond­afbeelding kunt u niet instellen.

Ga naar twitter en log in. Klik bovenin op Settings en vervolgens op Design. Om een achtergrondafbeelding in te stellen, klikt u op Change background image. U kunt kiezen uit een van de twintig ingebakken achtergronden, of zelf een achtergrondafbeelding toevoegen door op Bladeren te klikken en een foto uit te kiezen op uw computer. Kies ook hier een foto die groot genoeg is om ook schermen met hoge resolutie helemaal te vullen (dus minimaal 1900 x 1200 pixels), want anders wordt uw foto horizontaal en verticaal herhaald en dat is minder mooi natuurlijk. Ook kunt u een behangetje kiezen (zie kader Ontwerp uw eigen behang), plaats dan wel een vinkje voor tile background.

Kies een van de standaardafbeeldingen, of upload zelf een foto.

Naast de achtergrondafbeelding, kunt u ook nog de achtergrond van de twitterberichten, de tekstkleur, links, sidebar en de rand van de sidebar aanpassen. Klik hiervoor op Change design colors. Klik onderaan op een vierkantje om de kleurkiezer tevoorschijn te toveren en kies een kleur. Ook kunt u hier weer eventueel de html-kleurcode ingeven. Als u een kleur kiest, ziet u dit direct in het design van de pagina terug. Klik steeds op OK om een kleur te selecteren. Klik op save changes als u tevreden bent over uw design.

Selecteer kleuren met de colorpicker, of voer een html-kleurcode in.

Tip: Themeleon

Hoewel u dus via Twitter.com al redelijk eenvoudig uw design aan kunt passen, is het nóg makkelijker om de nieuwe service Themeleon te gebruiken. Ga naar colourlovers, login met uw Twitteraccount (klik op Login to Twitter en daarna op Allow). Hierna kunt u kiezen uit honderdduizenden achtergrondpatronen en meer dan een miljoen kleurpaletten, die u nog verder naar eigen wens kunt aanpassen.

Met themeleon kunt u nog eenvoudiger designs kiezen voor Twitter.

Uw followers als achtergrond

Een leuk idee is om een collage van de foto’s van uw followers te tonen op de achtergrond van uw Twitterpagina. Dit gaat heel eenvoudig, ga naar twilk, klik op Get Started! en klik op de volgende pagina op Allow (als u nog niet bent ingelogd op Twitter, moet u dat eerst even doen). Hierna is het een kwestie van even wachten tot Twilk klaar is met het verzamelen van de benodigde gegevens. Als dit gebeurd is, kunt u de achtergrond instellen door op Use Background te klikken. Ook kunt u meer opties instellen, door op Edit te klikken. Hier kunt u bijvoorbeeld aangeven dat u alleen uw followers of juist alleen de mensen die u volgt te gebruiken, of alleen zwartwitfoto’s te gebruiken. Bent u tevreden met hoe het eruit ziet? Klik dan op Use Background. Het enige nadeel is, dat er linksboven wel een kleine advertentie te zien is. Als u dit heel vervelend vindt, kunt u ervoor kiezen om te betalen voor de dienst. Dit kost vijf dollar per maand, maar dan wordt de achtergrondafbeelding wel elke dag geüpdatet met foto’s die gewijzigd zijn, kunt u zelf een logo toevoegen en kunt u aangeven wie er wel of juist niet opgenomen moet worden in de achtergrondcollage.

Met Twilk kunt u een leuke collage van uw followers maken.

Facebook laat zich niet pimpen

Jarenlang was MySpace de meest gebruikte sociale netwerksite ter wereld. Inmiddels is deze plaats al weer een tijdje overgenomen door Facebook. Een van de redenen hiervoor is misschien wel omdat MySpace zóveel toelaat op het gebied van design, dat het al snel een kermis wordt. Personaliseren van uw profiel is een ding en over smaak valt te twisten, maar de heersende gedachte is toch wel dat veel MySpace-pagina’s ronduit lelijk zijn. Dat schrikt veel mensen af en mede hierdoor is MySpace dan ook nooit echt doorgedrongen bij een volwassen publiek. Facebook heeft het een stuk slimmer bekeken. Er kan veel minder, waardoor de profielpagina’s rustiger overkomen en een veel groter publiek aanspreken. Ook in Nederland is Facebook steeds populairder aan het worden. In tegenstelling tot Hyves, kunt u uw profielpagina echter niet pimpen. Het enige dat u kunt doen, is het toevoegen van apps.

0 Reactie(s) op: Personaliseer uw Twitterprofiel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.