Photo Gallery 2012

Door: dennis-gandasoebrata | 19 november 2012 14:40

Apps & Software

Photo Gallery is onderdeel van Windows Essentials 2012. Dit programma is niet meer beschikbaar voor Windows Vista, maar is geoptimaliseerd voor Windows 7 en 8. In deze nieuwe versie zijn een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. Wij bekeken wat er nieuw is.

Net zoals Movie Maker, is ook Photo Gallery met de komst van Windows Essentials 2012 onder handen genomen. Veel nieuws biedt Photo Gallery echter niet: de makers hebben een kleine update uitgevoerd en zich voornamelijk gericht op de compatibiliteit met Windows 8.

Wel nieuw in Photo Gallery is de functie Auto Collage. Op basis van uw foto’s wordt een fotocollage gemaakt. U geeft hiervoor minimaal zeven en maximaal vijftig foto’s aan die u in de collage wilt opnemen. Een wizard plaatst de foto’s in een compositie. U kunt daarbij kiezen tussen verschillende formaten, zoals een groot landschap en een formaat passend voor het bureaublad. De foto’s worden vervolgens in een collage gegoten. De functie werkt simpel en laagdrempelig.

Delen

Nog steeds besteedt Photo Gallery veel aandacht aan de koppeling met sociale netwerken. Zo kunt u gebruikers taggen in de foto’s (waarbij Photo Gallery de gezichten op een foto herkent). Vervolgens kunt u zoeken op specifieke personen, in plaats van op foto’s. U kunt foto’s ook indelen in regio (op basis van geotagging) en middels sterren beoordelen. Het materiaal kunt u vervolgens publiceren en delen via verschillende kanalen, zoals SkyDrive en Facebook.

Al uw foto’s in een overzichtelijke galerij.

Voor zowel Photo Gallery als Movie Maker geldt dat Vimeo is opgenomen als nieuwe partner. Dit betekent dat u het materiaal dat met een van beide programma’s is geproduceerd, direct kunt publiceren via het Vimeo-netwerk. Overigens kunt u de publicatiefunctie van Photo Gallery zelf uitbreiden met de nodige plug-ins. In de collectie plug-ins vinden we ook andere interessante toevoegingen, zoals PhotoSynth. Hiermee kunt u een driedimensionale fotocollage samenstellen.

Vista in de kou

Photo Gallery is geschikt voor Windows 7 en Windows 8. Gebruikers van Windows Vista vallen buiten de boot. Dit geldt overigens voor alle software binnen het Windows Essentials 2012-pakket. Op de toevoeging van Vimeo en Auto Collage na, biedt Photo Gallery geen vernieuwingen ten opzichte van voorgangers. Toch blijft Photo Gallery een interessant pakket voor wie foto’s wil ordenen, eenvoudig bewerken en delen.

Windows Photo Gallery 2012

Taal Nederlands

OS Windows 7/8

Oordeel 3,5 van de 5

Pluspunten

Ingebouwde collagefunctie

Koppeling met gangbare sociale netwerken

Minpunten

Niet geschikt voor Windows Vista

Weinig vernieuwing

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Photo Gallery 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.