Photo Magician 1.9.2

Door: Dirk Schoofs | 10 juni 2011 09:38

Apps & Software

Met de huidige resoluties die moderne digitale camera’s halen, zit u al snel opgezadeld met grote fotobestanden. Wanneer deze afbeeldingen bestemd zijn voor een PowerPoint-presentatie of een website moeten ze flink afslanken. Photo Magician is zo’n tovenaar die foto’s verkleint én omzet in een ander grafisch formaat.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof Photo Magician het vooral van zijn eenvoud moet hebben. Schijn bedriegt, want de ontwerpers hebben in de eenvoudige interface bijna alle functies verpakt die u nodig kunt hebben bij het omzetten van afbeeldingen.

Verkleinen

Om een afbeelding te schalen, kunt u een pixelwaarde voor de hoogte en/of breedte ingeven, maar u kunt ook gebruikmaken van handige profielen. In zo’n profiel legt u een breedte vast met behoud van de verhouding, of kiest u een vooringesteld formaat. U kunt ook een eigen profiel aanmaken. Vervolgens selecteert u een bronmap, die Photo Magician volgens het geselecteerde profiel omzet naar een doelmap. In de Snelle conversiemodus verandert het programma zichzelf in een toverhoed, die gekoppeld is aan een profiel. In die modus hoeft u alleen maar alle bestanden in de toverhoed te droppen.

U kunt de afbeeldingen percentsgewijs of in pixels schalen.

Conversie

Terwijl het de afmetingen van de afbeeldingen aanpast, is het mogelijk om ook de bestandsformaten om te zetten. Bij de opties geeft u aan dat bijvoorbeeld het psd-formaat geconverteerd moet worden in png, of raw in tiff. Photo Magician ondersteunt niet alle grafische formaten, maar wel de meest gangbare zoals bmp, gif, jpg, png en tiff. En u kunt de verkleinde bestanden zelfs rechtstreeks uploaden naar sociale-mediasites.

Hebt u eenmaal een profiel vastgelegd, dan kunt u de afbeeldingen gewoon in de toverhoed slepen.

Photo Magician 1.9.2

Freeware

Taal Nederlands

Download 2,1 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 9/10

Pluspunten

De combinatie van

verkleinen en converteren

Gebruiksgemak

Minpunten

U kunt niet automatisch een kaderrandje of watermerk toevoegen

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Photo Magician 1.9.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.