PhotoFilmStrip 1.3.5

Door: Kees Krick | 30 maart 2010 09:51

Apps & Software

Een handige manier om foto’s van bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of vakantie aan anderen te laten zien, is door er een diashow of presentatie van te maken. Dankzij PhotoFilmStrip hebt u slechts enkele muisklikken nodig om een leuk filmpje te maken, compleet met bijschriften en een achtergrondmuziekje.

PhotoFilmStrip werkt bijzonder eenvoudig. U importeert een stapeltje foto’s, die vervolgens in een filmstrip verschijnen. De volgorde mag u zelf instellen, maar slimmer is het om dit vooraf te bepalen door bijvoorbeeld een volgnummer in de bestandsnaam op te nemen. Elke foto kan een korte omschrijving krijgen, is te kantelen en er zijn twee effecten waaruit u mag kiezen: zwart-wit en sepia.

Daarna kiest u voor Render filmstrip. Dat kan via Tools in de menubalk, de sneltoets F9 of een pictogram in de werkbalk. U geeft het gewenste formaat op en stelt eventueel een muziekje in. Door de afspeelduur in te stellen, voorkomt u dat de film net niet op een schijfje past, of dat u straks met een gapend publiek zit opgescheept. Een slimme truc als uw film uit veel foto’s bestaat en u niet per stuk de tijdsduur wilt instellen, is om een totaaltijd op te geven: aantal foto’s x kijktijd per foto.

Aangezien foto’s vanuit allerlei richtingen over het scherm schuiven, ziet het filmpje er behoorlijk dynamisch uit. U kunt diverse formaten genereren, zoals vcd, dvd en zelfs full HD. Het programma maakt alleen een filmbestand aan, om die op een schijfje te branden hebt u een ander programma nodig. PhotoFilmStrip is op alle gebieden een heel eenvoudig programma en lijkt met zijn beperkte functionaliteit vooral bedoeld voor mensen die met een minimum aan inspanning hun foto’s willen verfilmen.

Foto’s kiezen, volgorde aanpassen en draaien maar.

PhotoFilmStrip 1.3.5

Freeware

Taal Engels

Medium 1,1 MB download

OS Windows; Linux

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

 

Pluspunten

Eenvoudige werking, laagdrempelig

Voldoende formaten

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Geen voorbeeldweergave

Erg beperkte functionaliteit

0 Reactie(s) op: PhotoFilmStrip 1.3.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.