Photoscape 3.6.2

Door: Martin Gijzemijter | 15 augustus 2012 16:47

Review

Een freewareprogramma op het gebied van fotobewerking moet tegenwoordig heel wat in huis hebben wil het nog opvallen tussen de talloze concurrenten. Photoscape tracht dat te doen, niet zozeer in kwantiteit, maar in kwaliteit. De ontwikkelaar wil de gebruiker een gebruiksvriendelijke ervaring bieden.

Wie Photoscape start, merkt direct dat dit meer is dan een lege belofte. Photoscape laat u namelijk niet zwemmen in een zee aan opties, maar laat u direct aangeven wat u precies wilt doen. Dat kan bijvoorbeeld het bewerken van foto's zijn, het samenvoegen of splitsen van foto's, het maken van een gif-animatie of het maken van een blad voor in een album. Laatstgenoemde optie is leuk en origineel, omdat het een kwestie is van foto's op een specifieke plek laten vallen en zo binnen recordtempo een leuk album in elkaar zetten. Daar valt weinig aan te snappen: sjabloon kiezen, foto slepen en klaar. Grappig is ook dat men speels met de interface is omgesprongen. In plaats van het deftige 'ongedaan maken' heet de optie hier 'toch niet', en in plaats van 'opnieuw' heet de optie 'toch wel'. Extreem uitgebreid is Photoscape overigens niet in z'n bewerkmogelijkheden, maar het is dan ook niet bedoeld als concurrent voor Photoshop.

Direct na het starten kunt u al kiezen wat u wilt doen.

Met Photoscape kunt u heel eenvoudig leuke albumpagina's vormgeven!

Kortom

Photoscape is een ideaal programma voor iedereen die meer met z'n foto's wil dan alleen kleuren aanpassen en filters en effecten toepassen. Filters en effecten zitten wel degelijk in het programma, maar het zijn de functies als albums en gif-animaties maken die het programma zo fijn maken!

Photoscape 3.6.2

Freeware

Taal Nederlands

Download 17,5 MB

OS Windows 98/Me/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 700-MHz processor, 128 MB RAM

Oordeel 9/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Veel begeleiding

Albumpagina's

Minpunten

Onderlinge opties niet uitgebreid

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Photoscape 3.6.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.