Phototag: Groeten uit...

Door: Robin Smit | 09 oktober 2013 14:22

Apps & Software

Je kan anderen laten weten waar je bent door bijvoorbeeld in te checken of een berichtje te sturen. Zou het echter niet veel leuker zijn als je niet alleen kan vertellen waar je bent, maar daarbij ook gelijk laat zien hoe leuk het daar is? Dat doe je vanaf nu met Phototag.

Score
70
 • Pluspunten
 • Verschillende tags
 • Leuke toevoeging aan foto’s
 • Minpunten
 • Bepalen locatie duurt even

None

Prijs: Gratis (tijdelijk)

Beschikbaar voor: Windows Phone 8

Download Phototag in de Windows Store

Phototag is een app voor Windows Phone waarmee je foto's kan voorzien van een tag waarop bijvoorbeeld locatie, weer, datum en tijd worden weergegeven. De foto kan je vervolgens delen via bijvoorbeeld social media om zo aan anderen te laten zien waar je bent en wat je daar aan het doen bent.

Wanneer je begint met Phototag zal de app eerste jouw locatie proberen op te halen om zo de tag voor de foto samen te stellen. Het is jammer dat de app elke keer wanneer je hem opstart jouw locatie moet ophalen, want dit kost je al snel enkele waardevolle seconden. Waneer de locatie is gevonden kan je direct een foto maken en deze achteraf voorzien van een van de aanwezige tags. De tags verschillen van strak vormgegeven aanduidingen met daarop de plaatsnaam tot speelse teksten, waarbij er bijvoorbeeld groot 'Groeten' met daaronder jouw locatie op de foto wordt geplaatst. Hiermee biedt voorlopig genoeg variatie om jouw creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Erg handig aan Phototag is dat de app je de mogelijkheid geeft om ook de originele foto's automatisch op te slaan. Hierdoor kom je niet met allerlei foto's te zitten waarbij je bijvoorbeeld het weerbericht niet kan verwijderen.

Conclusie

Phototag is een app voor Windows Phone waarmee je foto's kan voorzien van bijvoorbeeld een plaats- of tijdsaanduiding. In de app zijn hiervoor verschillende leuke tags aanwezig die je na het maken van een foto kan toevoegen. Helaas kan het wel even duren voordat de app jouw locatie heeft gevonden, waardoor je al snel enkele waardevolle seconden mist.

1 Reactie(s) op: Phototag: Groeten uit...

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 oktober 2013 09:17 Anoniem
  Hoe waardevol zijn seconden wat betekenen nou een paar seconden en hoe waardevol zijn die als je bv op vakantie bent wat een overdreven gedoe
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.