Pichon - Enorme pictogrambibliotheek

Door: dirk-schoofs | 10 september 2021 09:07

Review

Ben je op zoek naar een bepaald pictogram, dan is Icons8.com een bekende bron waar je online allerlei icoontjes vindt in alle kleuren, thema’s en verschillende resoluties. Maar het kan nog makkelijker … Met de applicatie Pichon heb je zelfs offline toegang tot die enorme pictogrambibliotheek.

Pichon

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
macOS en Windows
Website
www.icons8.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Enorm aanbod
  • Kwaliteitspictogrammen
  • Minpunten
  • Geen gratis vectoren
  • De grootte is beperkt

Op de thuisbasis van Icons8 vind je de link naar de Microsoft Store om Pichon te downloaden. Met deze app heb je volledige toegang tot de bibliotheek van meer dan 135.000 pictogrammen zonder gebruik te maken van het internet. De grafische bestanden die je selecteert, mag je gratis gebruiken, op voorwaarde dat je verwijst naar Icons8.

Database

Bij de installatie haal je de volledige pictogramdatabase (753 MB of 169.625 icoontjes) naar de harde schijf die je opent vanuit het systeemvak. Je bepaalt zelf hoeveel pictogrammen je in beeld krijgt door de grootte van het basisvenster aan te passen. In dit venster blader je door de inhoud op basis van verschillende categorieën zoals Hand Drawn, Emoji of iOS. En natuurlijk kun je meer gericht zoeken met zoekwoorden in het Engels.

Je kunt pictogrammen zelfs ordenen in collecties.

Gratis versus premium

Rechtsboven in de werkbalk selecteer je het type pictogram waarnaar je op zoek bent. In de gratis versie kun je png- en ico-bestanden selecteren. De png-bestanden kun je bijvoorbeeld gebruiken in Word, PowerPoint of een grafisch programma. De ico-bestanden zijn kleine bitmap-afbeeldingen die het systeem herkent.

Wil je een vectorbestand dat je traploos kunt schalen tot iedere grootte in eps- of svg-formaat, dan ben je aangewezen op een abonnement, en dat begint bij 13 dollar per maand.

Aanpasbaar in kleur

Als je het pictogram hebt gevonden, dan kun je het met de rechtermuisknop kopiëren om het te plakken in een andere toepassing. De icoontjes worden standaard in alle kleuren weergegeven, maar je kunt ook filteren op kleur en het is zelfs mogelijk de basiskleur van de pictogrammen te wijzigen.

Bovendien kun je Pichon gebruiken om eigen pictogrammen te beheren. Je sleept het bestand gewoon in het keuzevenster of je bladert met deze tool naar het pictogrambestand op de harde schijf.

Met de kleurenkiezer pas je de basiskleur aan.

Conclusie

Pichon werkt zijn database regelmatig bij en de icoontjes zijn van goede kwaliteit. De gratis versie is zeker geschikt voor de thuisgebruiker. Wie haarscherpe grote pictogrammen wilt gebruiken, moet een abonnement overwegen.

0 Reactie(s) op: Pichon - Enorme pictogrambibliotheek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.