Picture in Picture voor YouTube in Chrome

Door: Martin Gijzemijter | 09 maart 2016 13:43

How To

De ervaring van YouTube op je pc is heel anders dan de YouTube-ervaring op je smartphone. Toch kun je de twee ervaringen deels gelijktrekken, met de extensie Picture in Picture. Zo blijft je video gewoon doorspelen als je teruggaat naar de homepage van YouTube.

Een van de handigste onderdelen van YouTube op je smartphone, vinden we dat de video's rechtsonder kunnen blijven spelen terwijl we op zoek gaan naar nieuwe content om onze hersenen mee te vermaken. Waarom is dat eigenlijk niet mogelijk bij YouTube op de desktop? Lees ook: 3 YouTube-functies die je nog niet kent.

Goede vraag, want zo ingewikkeld is die technologie ook weer niet. Gelukkig is er voor iedere wens een softwareontwikkelaar die er een oplossing voor verzint. Met behulp van een extensie in Chrome kun je PiP in YouTube ook op je pc realiseren.

Picture in Picture installeren

Het realiseren van Picture in Picture voor YouTube in Chrome is kinderlijk eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is de gratis extensie te downloaden uit de Chrome Web Store. Open de pagina en klik op Toevoegen aan Chrome en vervolgens op Extensie toevoegen. Je hoeft Chrome niet opnieuw te starten. Het enige dat je nu hoeft te doen is te navigeren naar YouTube (uiteraard in Chrome) en een video af te spelen.

De PiP weergave is voor YouTube ook gewoon mogelijk op je pc

Op het eerste gezicht lijkt er nu niets te gebeuren. Maar zodra je nu op het YouTube-logo klikt om naar de homepage van YouTube te gaan en een andere video te zoeken, zal de video in het klein rechtsonder worden weergegeven, precies zoals op je smartphone.

0 Reactie(s) op: Picture in Picture voor YouTube in Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.