Pin Drop: Samen de beste locaties verzamelen

© PXimport

Pin Drop: Samen de beste locaties verzamelen

Geplaatst: 14 november 2013 - 11:27

Aangepast: 24 november 2022 - 10:29

Robin Smit

Een bijzondere locatie is er niet een om te vergeten, maar om te bewaren. Zo zul je een uitstekend restaurant of een wel heel bijzonder uitzichtpunt graag nog een keer bezoeken. Het is alleen de vraag hoe je deze locaties bewaart. Met Pin Drop natuurlijk!

Pin Drop is een app waarmee je bijzondere locaties kan bewaren voor later. Hierbij kan je de locatie opslaan, de reden waarom deze locatie zo bijzonder is en eventueel foto's en categorieën toevoegen. Met behulp van deze categorieën is het vervolgens mogelijk om voor jezelf een overzicht te maken van bijvoorbeeld de meest bijzondere strandlocaties die je hebt bezocht. Mocht het nu zelf niet zo vlotten met jouw lijstjes, dan kan je ook samen met andere gebruikers de beste locaties binnen een categorie verzamelen.

Aangezien er niets zo leuk is als gedeelde vreugde, is het ook mogelijk om alle locaties die je aanmaakt in Pin Drop te delen via Facebook of Twitter. Uiteraard is deze toevoeging handig, maar echt uniek is dit niet. Zo maken sociale kanalen zoals Facebook en Foursquare het al veel langer mogelijk om interessante locaties met jouw vrienden te delen. Wel erg handig is dat je locaties kan delen met verschillende navigatie apps op jouw smartphone. Op deze manier kan je direct navigeren met behulp van bijvoorbeeld TomTom en Google Maps. Uiteraard moet je deze apps dan wel hebben geïnstalleerd.

 

© PXimport

Binnen Pin Drop is het ook mogelijk om nieuwe locaties te ontdekken door vooraf samengestelde lijstjes te bekijken. Hierbij kan je denken aan lijstjes voor de meest ongelofelijke natuurverschijnselen tot lijstjes voor de beste pubs in Londen. Helaas heb je in Nederland nauwelijks iets aan deze lijstjes. Graag had ik gezien dat er ook voor Nederlandse gebruikers iets meer tips voor locaties aanwezig zouden zijn.

Conclusie

Pin Drop is een handige app waarin je de meest bijzondere locaties kan opslaan binnen categorieën. Lukt het je niet om in je eentje voldoende leuke locaties te vinden, dan kan je dit ook samen met vrienden doen. Locaties kunnen eventueel worden gedeeld via social media, maar deze mogelijkheid maakt Pin Drop niet uniek. Ook jammer is het ontbreken van voldoende tips voor leuke locaties in Nederland. Ga je op reis dan kan Pin Drop je gelukkig wel helpen om de nodige leuke locaties te vinden.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Opslaan locaties

Ook samen met vrienden

Minpunten

Te weinig tips

Conclusie

Prijs: Gratis Beschikbaar voor: iOS & Android Getest op: iOS Download Pin Drop in de [App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Fpin-drop%2Fid425356789%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003) of in de [Google Play Store](https://play.google.com/store/apps/details?id=com.caffeinehit.pindrop)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten