Pin Drop: Samen de beste locaties verzamelen

Door: Robin Smit | 14 november 2013 13:27

Apps & Software

Een bijzondere locatie is er niet een om te vergeten, maar om te bewaren. Zo zul je een uitstekend restaurant of een wel heel bijzonder uitzichtpunt graag nog een keer bezoeken. Het is alleen de vraag hoe je deze locaties bewaart. Met Pin Drop natuurlijk!

Score
70
 • Pluspunten
 • Ook samen met vrienden
 • Opslaan locaties
 • Minpunten
 • Te weinig tips

None

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iOS & Android

Getest op: iOS

Download Pin Drop in de App Store of in de Google Play Store

Pin Drop is een app waarmee je bijzondere locaties kan bewaren voor later. Hierbij kan je de locatie opslaan, de reden waarom deze locatie zo bijzonder is en eventueel foto's en categorieën toevoegen. Met behulp van deze categorieën is het vervolgens mogelijk om voor jezelf een overzicht te maken van bijvoorbeeld de meest bijzondere strandlocaties die je hebt bezocht. Mocht het nu zelf niet zo vlotten met jouw lijstjes, dan kan je ook samen met andere gebruikers de beste locaties binnen een categorie verzamelen.

Aangezien er niets zo leuk is als gedeelde vreugde, is het ook mogelijk om alle locaties die je aanmaakt in Pin Drop te delen via Facebook of Twitter. Uiteraard is deze toevoeging handig, maar echt uniek is dit niet. Zo maken sociale kanalen zoals Facebook en Foursquare het al veel langer mogelijk om interessante locaties met jouw vrienden te delen. Wel erg handig is dat je locaties kan delen met verschillende navigatie apps op jouw smartphone. Op deze manier kan je direct navigeren met behulp van bijvoorbeeld TomTom en Google Maps. Uiteraard moet je deze apps dan wel hebben geïnstalleerd.

Binnen Pin Drop is het ook mogelijk om nieuwe locaties te ontdekken door vooraf samengestelde lijstjes te bekijken. Hierbij kan je denken aan lijstjes voor de meest ongelofelijke natuurverschijnselen tot lijstjes voor de beste pubs in Londen. Helaas heb je in Nederland nauwelijks iets aan deze lijstjes. Graag had ik gezien dat er ook voor Nederlandse gebruikers iets meer tips voor locaties aanwezig zouden zijn.

Conclusie

Pin Drop is een handige app waarin je de meest bijzondere locaties kan opslaan binnen categorieën. Lukt het je niet om in je eentje voldoende leuke locaties te vinden, dan kan je dit ook samen met vrienden doen. Locaties kunnen eventueel worden gedeeld via social media, maar deze mogelijkheid maakt Pin Drop niet uniek. Ook jammer is het ontbreken van voldoende tips voor leuke locaties in Nederland. Ga je op reis dan kan Pin Drop je gelukkig wel helpen om de nodige leuke locaties te vinden.

1 Reactie(s) op: Pin Drop: Samen de beste locaties verzamelen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 november 2013 13:43 Anoniem
  Het kan best wel lukken om ook in Nederland leuke locaties te vinden, in het informatie tijdperk van internet, zijn we tegenwoordig zo verwend, dat we met een druk op de knop, zowat alle informatie tegenwoordig panklaar krijgen aangeleverd. Daarbij wordt nogal eens vergeten, vooral door de smartphone generaties, (en dat is best wel te begrijpen en heus niet minachtend bedoeld), Dat informatie niet zo maar aan komt aanwaaien, Maar vanuit het niets, (met de nodige inspanning,soms belangeloos) door bepaalde mensen, word verzameld en word opgebouwd tot een bron van bruikbare gegevens, Zodat weer andere mensen die informatie kunnen opzoeken en gebruiken. Zou zeggen, help mee, met het verzamelen van tips, ga er zelf op uit, met die app op je smartphone probeer eens in je eigen stad/ regio voor de verandering eens die éne andere kapper-, horeca, restaurant, museum of andere uitgaansgelegenheid of activiteit. Dan waar je gewoonlijk altijd steevast heen ging. Wees nieuwsgierig, verruim je eigen horizon. Onderneem,doe zelf je ervaringen op, ga zelf naar nieuwe locaties, verzamel je eigen bevindingen. En vermeld die op Pin Drop. Die tips voor Nederlandse locaties komen er niet vanzelf, in Pin Drop. Zo'n site als Pin Drop kan alleen succes vol, en invloedrijk worden, wanneer er door deelnemers/gebruikers voldoende informatie, uit zo veel mogelijk steden, dorpen en regio's in Nederland in die site worden gedaan, tips die andere deelnemers/gebruikers (uit binnen of buiten de regio of stad) op hun beurt (bij hun bezoek) weer kunnen gebruiken. Maar als niemand het initiatief neemt om die informatie in Pin Drop te vermelden. En iedereen maar afwacht totdat een ander dat wel weer zal doen. Ja, dan gebeurt er ook niets, vergeet niet. Elk begin is moeilijk. informatie opbouwen en verzamelen kost tijd. Vergelijkbaar het opbouwen van een postzegel- bierviltjes-, bierglazen of welke andere verzameling dan ook, dat begint ook met één of twee, vier, zes. en geleidelijk aan krijgt de verzameling de omvang, van een volwaardige collectie. Zo ook met Pin Drop. Als niemand iets doet, en afwacht, gebeurt er ook niets, en blijft Pin Drop verstoken van informatie over leuke locaties in Nederland. Facebook was in Amerika ooit ook begonnen als kleine web site op een universiteit, met maar een handvol deelnemers, en nu…..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.