Pinpoint - Aan een half woord genoeg

Door: dirk-schoofs | 08 september 2021 08:58

Review

In plaats van telkens het juiste programma in het startmenu te zoeken, of gebruik te maken van snelkoppelingen op het bureaublad, kun je ook een zogenaamde keystroke launcher gebruiken als Pinpoint. Je typt gewoon de beginletters van het programma en daar floept de applicatie tevoorschijn.

Pinpoint

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
www.github.com/dkgv/pinpoint/releases
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Draagbaar
  • Brede set plug-ins
  • Minpunten
  • Plug-ins zijn niet aanpasbaar
  • Willekeurige crashes

Pinpoint is een opensource-toetsenstarter waarmee je taken uitvoert en programma’s start. Deze tool maakt het mogelijk om supersnel, zonder de vingers van het toetsenbord te halen, bij programma’s en instellingen te komen.

Lanceer de launcher

Na de installatie vind je het P-pictogram in het systeemvak en met de rechtermuisknop open je de instellingen. Om bij het principe van deze launcher te blijven, kun je de tool zelf uiteraard ook openen door middel van een toetsencombinatie. Normaal is dat Alt+Spatiebalk, maar deze combinatie wordt vaak gebruikt in andere programma’s. Alles werkt perfect als je een andere combinatie ingeeft in de Settings, zoals Alt+P. Hierdoor opent een zwevende zoekbalk op het bureaublad.

Eerste letters typen

Typ de naam van een programma. Vanaf het moment dat Pinpoint de lettercombinatie herkent, zal het de mogelijkheden weergeven met pictogram en pad. Als je bijvoorbeeld fir typt, verschijnen de mogelijkheden Firefox, Windows Firewall, Firefox aanpassen en Windows Defender Firewall. Je dubbelklikt op het juiste pictogram om het programma te openen. Eventueel gebruik je sneltoetsen, zoals Ctrl+1 voor het eerste resultaat en Ctrl+2 voor het tweede enzovoort. Je kunt Pinpoint bovendien gebruiken om toegang te krijgen tot de verschillende opties van het Configuratiescherm.

Dit zijn de actieve plug-ins.

Plug-ins

Het programma is voorzien van een heleboel plug-ins, zoals een calculator. Je typt de formule (zonder spaties) in het zoekvak en de tool presenteert het resultaat. Er is ook een Finance Plugin die de marktwaarde van aandelen volgt. Om bijvoorbeeld de koers van Microsoft te kennen, typ je $MSFT, zodat de plug-in het resultaat van Microsoft Corporation (MSFT) uit Finance Yahoo haalt. Op dezelfde manier werken de valuta- en de kleurenconverter. En als je de weersvoorspelling voor Amsterdam wilt weten, typ je Weather Amsterdam. Zelfs om de computer af te sluiten hoef je de vingers niet van het klavier te halen. Je typt gewoon Shutdown. Voor de volledige lijst met plug-ins en hun gebruik, ga je naar de GitHub-pagina.

Conclusie

Pinpoint bevat enorm veel functies, maar werkt niet foutloos omdat het nog in ontwikkeling is. Bovendien is het niet mogelijk de bronnen van de plug-ins aan te passen. Toch is dit een behoorlijk veelbelovende toetsaanslagstarter.

0 Reactie(s) op: Pinpoint - Aan een half woord genoeg

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.