PirateBrowser 0.6b: Gecensureerde websites bezoeken

Door: Maikel Dijkhuizen | 23 augustus 2013 12:55

Apps & Software

The Pirate Bay houdt het ondanks alle rechtszaken alweer tien jaar vol. Om dit jubileum te vieren, lanceert de omstreden torrentsite een eigen browser. Met dit surfprogramma bezoeken gebruikers probleemloos gecensureerde websites.

In Nederland blokkeren alle internetproviders op last van de rechter www.thepiratebay.sx, maar dankzij PirateBrowser kan je dit webadres nu alsnog openen.

The Pirate Bay is in veel landen onbereikbaar. De eigenaren hebben er om die reden belang bij dat gebruikers deze vorm van censuur omzeilen. Om hierbij een handje te helpen, is PirateBrowser in het leven geroepen. Het programma bestaat feitelijk uit Firefox en het anonimiteitsnetwerk Tor (Vidalia).

De makers benadrukken dat je met PirateBrowser niet anoniem surft, dus je IP-adres is nog steeds zichtbaar. Tor wordt alleen ingezet om blokkades op internet te omzeilen. Aan het uiterlijk is duidelijk te zien dat PirateBrowser is gebaseerd op Firefox. De knoppen, werkbalken en opties zitten precies op dezelfde plek. Een belangrijk verschil is dat de browser standaard voorzien is van een hele reeks favorieten.

Naast The Pirate Bay zijn er ook andere torrentsites als bladwijzer aanwezig die internetproviders in bepaalde landen blokkeren, waaronder KickassTorrents, Monova, H33T en Torrentz.

The Pirate Bay bezoeken

Gebruikers hoeven PirateBrowser niet te installeren. Na een dubbelklik op Start PirateBrowser.exe verschijnt de interface direct op uw scherm. Ironisch genoeg is www.thepiratebay.sx de startpagina.

Deze browser omzeilt namelijk automatisch de blokkade van je internetprovider, zodat je gemakkelijk torrents van leuke films en muziek opspoort. Hoewel het programma via een omweg verbinding maakt met de servers van de torrentsite, is er nauwelijks sprake van vertraging. Zoekopdrachten worden vlot verwerkt en magnet links openen soepel in je favoriete bittorrentclient. Voor de zekerheid is er ook een bladwijzer aanwezig naar een mirrorsite van The Pirate Bay.

Conclusie

PirateBrowser is alleen bedoeld om gecensureerde websites te bezoeken en dat werkt prima. Wel is het jammer dat de makers geen vormgeving met een eigen identiteit hebben ontwikkeld. In tegenstelling tot veel proxywebsites heb je geen last van allerlei advertenties en gesponsorde werkbalken.

Een extra pluspunt is dat de freeware geen installatie vereist. Op het moment van schrijven kun je alleen een versie voor Windows downloaden, maar in de toekomst verschijnt PirateBrowser ook voor Mac OS X en Linux.

PirateBrowser 0.6b

Oordeel 4,5 sterren

Taal

Engels

OS

Windows XP/Vista/7/8

Website

www.piratebrowser.com

Pluspunten

[list type="bullets"]Gecensureerde websites bezoeken

Portable programma

Geen reclame[/list]

Minpunt

[list type="bullets"]Klakkeloos overnemen Firefox-vormgeving[/list]

1 Reactie(s) op: PirateBrowser 0.6b: Gecensureerde websites bezoeken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 september 2013 01:45 Anoniem
  waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan …?
  huh of was het nu andersom ………..

  http://www.pirateshit.com/
  http://www.piratebayalternative.me/
  http://thepiratebay.se.coevoet.nl/

  zijn "nog" niet gebokked
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.