Pixlr

Door: Robbert Brus | 24 oktober 2012 16:30

Apps & Software

Dat een goed programma niet altijd een installatie vereist, bewijst de fotobewerkingswebsite Pixlr. Alle tools die worden aangeboden zijn online via de browser te gebruiken. Daarbij doen de tools niet veel onder voor professionele software. Kijk snel welke tool voor u het meest is geschikt.

Pixlr biedt een aantal verschillende online fotobewerkingsprogramma's aan. Pixlr Express is een eenvoudige tool waarmee snel aanpassingen kunnen worden gemaakt zonder dat u daar veel voorkennis voor nodig hebt. Alles werkt met grote pictogrammen en duidelijke bewerkingsopties.

Pixlr Editor is meer vergelijkbaar met Photoshop Elements. Het is Nederlandstalig en doet totaal niet onder voor professionele tools. Foto's zijn na registratie te delen via Facebook, Flickr en Picasa. Ook is er een functie om ze ook op Google Drive of uw eigen harde schijf op te slaan.

Tevens biedt Pixlr een Firefox- en Chrome-plug-in Pixlr Grabber. Met deze tool kunnen gemakkelijk schermafbeeldingen worden gemaakt van de browser en vervolgens worden opgeslagen of bewerkt in Pixlr Editor.

Pixlr Editor is een zeer complete fotobewerkingstool.

App

Pixlr-o-matic is een directe concurrent van de succesvolle app Instagram. Met dit programma kunnen effecten, lagen en kaders worden gemaakt. Daarbij is er een app voor de iPhone en Android beschikbaar naast de online versie.

Er is bijna niets op de diensten van Pixlr.com aan te merken: de programma's zijn uitgebreid en werken naar behoren. Daarbij zijn de tools erg gebruiksvriendelijk. Ook is de dienst zonder registratie te gebruiken, zonder reclame. Deze website mag aan niemands favorieten ontbreken.

Pixlr

Taal Nederlands, Engels

OS n.v.t.

Oordeel 4,5/5

Pluspunten

Uitgebreide bewerkingsmogelijkheden

Zeer gemakkelijk in gebruik

Psd-bestanden

Minpunten

Niet compatibel met raw-bestanden

0 Reactie(s) op: Pixlr

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.