Plan je reis met Sygic Travel

Door: Ronald Smit | 07 juli 2019 10:24

How To

Wil je je vakantie of stedentrip deze keer net wat beter organiseren? Kijk dan eens naar de app Sygic Travel, bomvol toeristische informatie, kaarten en een planner.

Je kent dat wel. Heb je eenmaal je vakantie geboekt, dan vertrek je er op de Grote Dag vol enthousiasme naartoe. Bij aankomst lekker op het strand liggen en niks doen. In de avonduren wat restaurantjes afstruinen enzovoorts. Wellicht pik je nog een tourtje van een lokale toeristische instelling mee en voor je het weet is het weer tijd om naar huis te gaan. Lekker uitgerust, dat wel. Maar er blijft iets knagen: was er nou niks meer te zien in de omgeving...? Een beetje plannen van je reis biedt dan uitkomst. En anno 2019 doen we dat natuurlijk geheel op de smartphone of tablet. De app Sygic Travel helpt je om orde in de chaos te houden, maar ook om je overal als een ware local je weg naar interessante plekken te vinden.

Sygic betaald

Sygic Travel is gratis, maar door voor de Premiumversie te gaan haal je de mogelijkheid tot offline-gebruik van gegevens en nog wat extraatjes in huis. Laat je niet afschrikken door de - relatief - hoge all-in-one prijs van €21,99. Je kunt ook een maandabonnement afsluiten voor maar €3,99; of een jaarabonnement voor €15,99. Wat voor jou het meest gunstig is, is erg afhankelijk van je reisgedrag. Ga je meerdere keren per jaar op zakenreis en wil je ter plekke ook nog wat zien in je vrije uren, dan haal je de prijs van een abonnementsloze, doorlopende versie er wel uit. Voor gewone vakantiegangers is het maandabonnement 't meest praktisch. Mits je natuurlijk niet vergeet dit na gebruik weer te cancellen. Blijf je binnen de EU dan is het ontbreken van offline zaken dankzij grenzeloos roamen niet eens zo heel elementair meer tegenwoordig en volstaat gratis vaak eveneens. Welke versie je ook kiest (in dit voorbeeld gebruiken we de meest uitgebreide): als je de app start zie je een kaart met jouw locatie. En - als het een beetje meezit - allerlei fotoballen met toeristische attracties. Door in te zoomen verschijnen er vaak meer. Tik op een fotobal voor meer info over de attractie. Schuif het geopende minipaneel open naar boven.

Met Sygic Travel vind je in een handomdraai toeristische attracties in de buurt

Navigeren en meer

Je kunt Sygic Travel ook gebruiken om naar een attractie te navigeren. Tik daarvoor op een attractie en dan op Navigeren op het minipaneel. Schuif het minipaneel nu naar boven om een vervoermiddel te kiezen. OV en de benenwagen werken vanuit de app zelf; voor rijden met de auto is een externe navigatie-app (bijvoorbeeld van dezelfde fabrikant) benodigd. Tik je op bijvoorbeeld een bus- of tramroute, dan zie je na een tik op de naar rechts afbuigende pijl op het blauwe pictogram precies welke lijnen en haltes je nodig hebt. Inclusief vertrektijden en dergelijke. Handig is verder de planner. Om je vakantie een beetje actief te houden kun je voor vertrek diverse attracties aan de planner toevoegen. Tik weer op een fotobal en dan op Toevoegen aan reis. Tik op een datum en de attractie wordt toegevoegd. Om je hele geplande trip te zien sluit je het attractiepaneel en tik je op Reis in de balk onderin beeld. Schuif het minipaneel omhoog en je ziet ineens een georganiseerd geheel. Sygic Travel beschikt ook over bestemmingsgidsen voor een scala aan locaties. Kwestie van op de knop Bestemmingsgids tikken. Of boek met een paar tikken een tour en zelfs een hotel. In het laatste geval is 't wel alvast handig om ook de app van Booking.com te installeren. Hoe dan ook: wordt 2019 het jaar van jouw eerste ietwat geordend verlopende vakantie, waarvan je thuiskomt zonder het gevoel iets gemist te hebben?

0 Reactie(s) op: Plan je reis met Sygic Travel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.