Pop-up waarschuwt Windows XP-gebruikers

Door: chris-koenis | 04 maart 2014 16:13

Apps & Software

Microsoft geeft de grote groep resterende gebruikers van Windows XP vanaf aanstaande zaterdag een maandelijkse waarschuwing.

Een nieuwe herinnering voor alle XP-plakkers. Microsoft geeft hen op zaterdag 8 maart -exact een maand voor het einde van de XP-support- een pop-up met daarin de vermelding dat zij een verouderd besturingssysteem draaien. Hierin zit tevens een link gestopt die leidt naar een website met informatie over een overstap naar een moderner OS.

De pop-up, die kan worden uitgeschakeld, verschijnt vanaf zaterdag maandelijks op de 8e van de maand. Microsoft heeft daarnaast een speciale site opgericht voor gebruikers die niet zeker weten of zij Windows XP draaien. Tot slot komt er een gratis versie van de tool PCmover Express beschikbaar. Daarmee kunnen gebruikers bestanden, muziek, video's, e-mail en gebruikersprofielen overzetten van XP naar Windows 7, 8 of 8.1.

Ook banken waarschuwen

Geschat wordt dat zo'n 10 procent van de consumenten nog XP gebruiken, en daarnaast zijn er nog tienduizenden overheidscomputers die afhankelijk zijn van XP. Ook de Nederlandse banken zijn vrijdag een gezamenlijke campagne gestart om klanten te waarschuwen voor het gebruik van XP bij internetbankieren.

7 Reactie(s) op: Pop-up waarschuwt Windows XP-gebruikers

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 maart 2014 16:57 Oscar
  Er wordt nu gedaan alsof er zoveel onwil, is of zou zijn, onder XP gebruikers, maar het is niet altijd onwil, dat XP gebruikers halsstarrig blijven vasthouden aan Windows XP, velen zouden best wel willen, overschakelen naar een ander besturingssysteem. Er worden wel zoveel mooie woorden gebruikt door de politiek Den Haag, en al die speeches, over vrije Wifi aansluitingen over het recht, dat iedere burger de beschikking zou moeten hebben/krijgen, op het toegang (aansluiting) op het wereld wijde web. Maar ja na 08 april 2014 is het uur U, en staan de XP gebruikers Offline. Omdat ze het om welke reden dan ook, zich (financieel) niet kunnen veroorloven. hun oude Windows XP te vervangen..voor niks gaat alleen de zon op….gewoon omdat vrijheid, Digitaal of in welke vorm dan ook, z'n prijs (kaartje) heeft. Zoals ze in Scheveningen zouden zeggen, door sommigen wordt de vis duur betaald. En voor sommigen is die zelfde vis onbetaalbaar…..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 maart 2014 17:33 Anoniem
  Nou Oscar, je gebruikt een heleboel woorden om te zeggen dat het allemaal door de overheid komt wanneer een gebruiker niet wil of kan overstappen naar een GRATIS Linux variant. Kost nix en het draait met name op oude computers als een speer. De volgende stappen:
  1. Weten dat je moet overstappen.
  2. Weten dat een gratis alternatief beschikbaar is.
  3. Een backup maken van al je spullen.
  4. Uitvogelen hoe je Ubuntu moet installeren.
  5. Ubuntu installeren.

  Maar Oscar zit nog op stap nul, alles alles alles komt door de overheid.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 maart 2014 21:06 MarkS90
  Die Oscar heeft in ieder geval vaker gelijk dan de gemiddelde gast die zich achter anonimiteit verschuilt door niet in te loggen.

  Helaas is een Linux-besturingssysteem niet altijd een goede optie: blijkbaar lukt het niet veel mensen om het fatsoenlijk werkend te krijgen zonder hulp. En hulp vragen is ook niet iedereen gegeven.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 maart 2014 01:48 Anoniem
  Deze (andere) Gast wil graag opmerken dat Windows 8 upgrade tot februari 2013 maanden lang te koop was voor 30 Euro.
  Toen vond iedereen het niks, XP was toch prima?
  Tja, dan word het nu Linux. Voor niets gaat de zon op…..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 maart 2014 10:54 Anoniem
  Hier is die gast weer. Noem mij JohnnyK. Blijkbaar gaat het er niet om of een reactie enige inhoud heeft, maar wie het zegt. Als Oscar het zegt zal het wel waar zijn. Gaat het om het einde van Windows XP, dan komt Oscar met opmerkingen over gratis wifi in Scheveningen waar de vis onbetaalbaar is wat rechtens zo is geregeld door de politiek. Ik heb al vele oude computers omgezet naar Lunix, lukt (bijna) altijd. Met name computers die het onder XP niet lekker meer deden, doen het met Ubuntu gewoon weer. Langzame computers worden nooit heel erg snel natuurlijk. De enige die het niet deden waren Acer laptops omdat die een brakke wifi module hebben. Dat ligt niet aan windows XP of Ubuntu, onder windows 7 en 8 doet die wifi het ook niet lekker. De politiek daarvan de schuld geven is niet echt handig, zelfs met gratis wifi in scheveningen doen die Acers het niet. Wel als je met een kabeltje aan het internet zit overigens. Niet alleen gratis, maar Ubuntu draait echt rete-stabiel op de oude computers. Voor mensen die geen bijzonder software gebruiken en zitten met een computer van 6 jaar oud die nog best een jaartje of twee mee kan is dit de beste keus.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 maart 2014 20:55 Anoniem
  Jongens! Doe eens normaal!
  Windows XP is een prima besturingssysteem. Alleen omdat M $ het onderhoud laat vallen staat niet ineens de voordeur open.
  Ok, het risico voor nieuwe (!) malware wordtwat hoger, maar om nou gelijk Microsoft weer royaal te sponsoren met de aankoop van Window 8, terwijl ook daar nog ruim discussie over is en waar bovendien veel van mijn particuliere klanten slecht mee overweg kunnen, verhoogt ook de veiligheid niet.
  Leuke reclame stunt, zeg ik, mensen bang maken om jezelf te verrijken….
  Peter Ebbelink
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 maart 2014 09:34 Anoniem
  Nonsens. Voor de meeste XP computers is Windows 8 echt geen optie. Je hebt grofweg 3 keuzes:
  1. Niets doen (dus een oud apparaat met een oud besturingssysteem)
  2. Nieuw apparaat met nieuw besturingssysteem kopen
  3. Je oude apparaat van een nieuw besturingssysteem voorzien.

  Optie 3 zal over het algemeen alleen goed (prettig) gaan werken als je een Linux distributie gebruikt, bijv. Xubuntu of Linux Mint Mate. En die optie levert MS geen stuiver op.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.