Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

PortScan & Stuff 1.33

Door: Robbin Ooijevaar | 03 mei 2012 13:41

Apps & Software

Windows 7 geeft beperkte informatie over de apparatuur in uw (thuis)netwerk, via Start / Computer / Netwerk. Als u echt alle apparatuur wilt zien en geïnteresseerd bent in technische details, biedt PortScan & Stuff al het gereedschap dat u nodig hebt.

Installatie is niet nodig en PortScan & Stuff werkt ook vanaf een usb-stick. Dat is handig als u op een andere computer werkt en de functies van PortScan & Stuff nodig hebt. Download het zip-bestand en start het programma door te dubbelklikken op PortScan.exe. Als u bekend bent met de term 'ip-adressen', kunt u aan de slag in het tabblad Scan ports. Hier geeft u een ip-range op waarin u de apparatuur binnen uw netwerk wilt zoeken. De optie Scan only most common ports is handig voor een snelle zoekactie. Schakel deze instelling uit als u een volledige portscan op alle apparatuur uit wilt voeren. Voor iets minder ver gevorderde gebruikers is Search devices de beste plek om te beginnen. Met de knop Start zoekt PortScan & Stuff naar netwerkapparatuur. Port Scan & Stuff toont alle apparatuur en de diensten die actief zijn, zoals een webbrowser of een gedeelde netwerkbron. Het tabblad Speed test maakt het mogelijk om te testen hoe snel uw online verbinding met gespecialiseerde diensten op internet is. Omdat PortScan & Stuff uw netwerk anders benadert dan een 'normaal' programma, kan uw beveiligingssoftware alarm slaan. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken, PortScan & Stuff onderzoekt 'slechts' uw netwerk en is verder niet schadelijk. Bij gebruik van dergelijke programma's schakelt u uw beveiligingssoftware en eventuele firewall bij voorkeur tijdelijk uit, om te voorkomen dat deze programma's het onderzoek dwarsbomen.

PortScan & Stuff inventariseert alle apparatuur in uw netwerk en toont welke 'deuren' er open staan.

PortScan & Stuff 1.33

Freeware

Taal Engels

Download 273 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reacties op: PortScan & Stuff 1.33

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.