PortScan & Stuff 1.33

© PXimport

PortScan & Stuff 1.33

Geplaatst: 3 mei 2012 - 09:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Robbin Ooijevaar

Windows 7 geeft beperkte informatie over de apparatuur in uw (thuis)netwerk, via Start / Computer / Netwerk. Als u echt alle apparatuur wilt zien en geïnteresseerd bent in technische details, biedt PortScan & Stuff al het gereedschap dat u nodig hebt.

Installatie is niet nodig en PortScan & Stuff werkt ook vanaf een usb-stick. Dat is handig als u op een andere computer werkt en de functies van PortScan & Stuff nodig hebt. Download het zip-bestand en start het programma door te dubbelklikken op PortScan.exe. Als u bekend bent met de term 'ip-adressen', kunt u aan de slag in het tabblad Scan ports. Hier geeft u een ip-range op waarin u de apparatuur binnen uw netwerk wilt zoeken. De optie Scan only most common ports is handig voor een snelle zoekactie. Schakel deze instelling uit als u een volledige portscan op alle apparatuur uit wilt voeren. Voor iets minder ver gevorderde gebruikers is Search devices de beste plek om te beginnen. Met de knop Start zoekt PortScan & Stuff naar netwerkapparatuur. Port Scan & Stuff toont alle apparatuur en de diensten die actief zijn, zoals een webbrowser of een gedeelde netwerkbron. Het tabblad Speed test maakt het mogelijk om te testen hoe snel uw online verbinding met gespecialiseerde diensten op internet is. Omdat PortScan & Stuff uw netwerk anders benadert dan een 'normaal' programma, kan uw beveiligingssoftware alarm slaan. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken, PortScan & Stuff onderzoekt 'slechts' uw netwerk en is verder niet schadelijk. Bij gebruik van dergelijke programma's schakelt u uw beveiligingssoftware en eventuele firewall bij voorkeur tijdelijk uit, om te voorkomen dat deze programma's het onderzoek dwarsbomen.

© PXimport

PortScan & Stuff inventariseert alle apparatuur in uw netwerk en toont welke 'deuren' er open staan.

© PXimport

PortScan & Stuff 1.33

Freeware

Taal Engels

Download 273 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten