Pose: Boordevol mode-inspiratie

Door: Robin Smit | 01 oktober 2013 10:10

Apps & Software

Dat je over het algemeen als eerste wordt beoordeeld op je uiterlijk mag geen geheim zijn. Het kan daarom profijtelijk zijn om de nodige aandacht te besteden aan de manier waarop je jezelf kleedt. Aangezien de nodige inspiratie hierbij nooit weg is, helpt Pose je aan de laatste trends.

Pose is een app die je het beste kan zien als een combinatie tussen een modemagazine en een digitale winkel waar je deze mode kan aanschaffen. In Pose kunnen gebruikers foto's plaatsen van mode die ze zelf dragen of inspirerende items die ze tegen zijn gekomen. Andere gebruikers kunnen deze foto's vervolgens toevoegen als favoriet of hierop reageren. Wanneer je je kan vinden in de stijl van een bepaalde gebruiker, kan je ook besluiten om deze te volgen. Op deze manier blijf je automatisch op de hoogte van alle foto's die door deze gebruiker worden geplaatst.

Erg handig is dat Pose je direct kan doorverwijzen naar webshops waar je de producten uit de app kan aanschaffen. Dit werkt in bepaalde gevallen vlekkeloos, maar helaas zul je in de meeste gevallen nog zelf op zoek moeten gaan naar een verkooppunt. Zo moeten gebruikers van Pose, bij het plaatsen van een foto aangeven welke kleding er op deze foto te zien is. Het overgrote deel van de gebruikers vult hier een term als 'Blazer Boss' in. Dit is bij verre na niet genoeg informatie voor de app om de juiste webshop aan de producten te koppelen.

Naast de willekeurige foto's van gebruikers, hebben de makers van Pose ook collecties samengesteld die specifiek op bepaalde situaties zijn toegespitst. Zo biedt de app een handig tabblad met kledingtips die aansluiten op de weersituatie van vandaag, maar ook kledingtips voor een citytrip of avondje uit ontbreken niet. Hiermee staat Pose bol van de inspiratie en zal het je niet meer zo snel gebeuren dat je echt niet weet wat je aan moet trekken.

Conclusie

Pose is een app die boordevol mode-inspiratie van andere gebruikers staat. Zo vind je in de app foto's van kleding die anderen inspireert. Het is mogelijk om kleding als favoriet toe te voegen, erop te reageren, of items direct aan te schaffen. Helaas werkt dit laatste alles behalve perfect. Wel weet Pose je handige tips te geven voor de meest uiteenlopende situaties, waardoor ik eigenlijk kan stellen dat de echte mode fanaat niet meer zonder Pose op zijn telefoon kan.

Download Pose in de App Store of in de Google Play Store