Postvak IN herstellen doe je zo

Door: dirk-schoofs | 14 juli 2021 06:01

How To

Outlook slaat persoonlijke informatie op in een zogenaamd pst-bestand, waaronder de gegevens van de gebruiker, de agenda-items en de e-mailmappen. Omdat Microsoft beseft dat er regelmatig problemen zijn met beschadigde pst-bestanden, zit er in het systeem een tool om deze te herstellen. Alleen is de tool SCANPST lastig om vinden. Zo kun je je Postvak IN herstellen.

Stap 1: Zoek SCANPST

Krijg je de melding Outlook PST kan niet worden geopend, dan weet je dat het bestand waarin het mailprogramma al je persoonlijke gegevens opslaat, beschadigd is. Voor herstel hoef je niet meteen naar een commercieel programma uit te wijken. Helaas zit de Microsoft reparatie-tool wel diep in de installatiemap van Office begraven. Sluit Microsoft Outlook volledig af en open Windows Verkenner. Afhankelijk van de Windows-versie die je gebruikt, navigeer je naar de volgende mappen om de tool SCANPST te vinden. In Windows 64-bits vind je de tool SCANPST in de map C:\Program Files\Microsoft Office\root\Office16, in Windows 32 bit ga je naar C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16. Deze paden zijn van toepassing op Outlook 2016, Outlook 2019 en Outlook 365. Werk je met een oudere versie van Outlook dan vind je dezelfde tool bij Office15 (Outlook 2013), Office14 (Outlook 2010) of Office12 (Outlook 2007).

Zoek eerst de toepassing SCANPST.

Stap 2: PST-bestand lokaliseren

Klik op de tool met de rechtermuisknop en kies de opdracht Als administrator uitvoeren. Als SCANPST het pst-bestand niet meteen zelf heeft gevonden, moet je het nog lokaliseren. Gebruik de knop Bladeren om het Outlook PST-bestand te selecteren dat je wilt herstellen. Alweer hangt de locatie van dit bestand af van de versie van Outlook, de versie van Windows en hoe je het account hebt ingesteld. Je vindt het PST-bestand op een van de volgende locaties:

C:\gebruikers\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Microsoft\Outlook

C:\gebruikers\<gebruikersnaam>\roaming\local\microsoft\outlook

En op oudere versies bij C:\Documents and Settings\<gebruikersnaam>\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook. Je kunt ook in Outlook lezen waar het pst-bestand zit. Kijk maar in Bestand / Accountinstellingen. Zorg wel dat je de applicatie sluit nadat je de locatie hebt genoteerd.

Stap 3: Herstellen

Nadat je de locatie van het PST-bestand hebt ingevuld in het Microsoft Outlook Hulpprogramma voor Postvak IN, klik je op de knop Start. De tool scant eerst het bestand. Je kunt het keuzerondje naast Een back-up maken van het gecontroleerd bestand vóór herstel activeren. De tool meldt wanneer er problemen zijn gevonden en zal vragen om het bestand te repareren. Daarna herstart je het systeem en je opent Outlook om te controleren of alles weer normaal werkt.

Typ de locatie van het pst-bestand.

0 Reactie(s) op: Postvak IN herstellen doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.