POTPlayer 1.7.21472 - Uitgebreide mediaspeler

Door: dirk-schoofs | 03 juli 2021 09:21

Video thumbnail
Review

Dat POTPlayer een mediaspeler is voor doorgewinterde gebruikers is inmiddels achterhaald. In een overload aan videoformaten speelt deze player alles af wat je hem toeschuift en zal ook de beginner graag van deze aanpasbare player genieten.

POTPlayer

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows en macOS
Website
http://potplayer.daum.net
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Breed scala aan video- en audioformaten
  • Waanzinnig veel codecs
  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Ingebouwde audio-equalizer
  • Minpunten
  • Gratis maar geen opensource

POTPlayer staat bekend als een krachtige lichtgewicht die zowat ieder formaat dat er onder de zon is, afspeelt en streamt. Het gratis programma kan zelfs onvolledige of beschadigde avi-bestanden aan en skipt de beschadigde delen.

Bovendien werkt deze player erg soepel en kun je vrijwel alle functies regelen met sneltoetsen: het volume, het zoombereik, de helderheid, het contrast en de synchronisatie van de subtitels.

Sesam open

POTPlayer herkent ook verschillende playlist-formaten. Om een film of audiobestand te openen, hoef je niet naar het menu linksboven, maar klik je met de rechtermuisknop op het venster waardoor hetzelfde menu opent. Daar selecteer je eerst Open zodat je bij de verschillende opties komt zoals: Open Bestand(en) voor een bestand op de harde schijf, Open URL voor een film of song op het internet of Open DVD. Heb je een cd of dvd in de computer gestopt, dan kun je onderaan in het menu rechtstreeks de optische lezer selecteren.

POTplayer herkent vanzelf de dvd.

Aanpasbaar

Met F7 haal je het controlepaneel tevoorschijn. Dat is een paneel dat uit vier tabbladen bestaat: Audio, Video, Subtitle en Playback. De eerste is interessant als je optimale geluidskwaliteit wilt. Hiermee kom je bij een kleine equalizer waarvan je niet alleen het volume, maar ook de verschillende kanalen handmatig aanpast. In plaats van zelf aan de schuifjes te friemelen, gebruik je beter een van de presets die zijn samengesteld volgens muziekgenre.

Bij Video regel je de helderheid, contrast, verzadiging en kleur. Subtitle gebruik je om de synchronisatie van ondertitels te corrigeren. En tenslotte is er het tabblad Playback waarmee je voor- en achteruit spoelt en de afspeelsnelheid aanpast.

Conclusie

POTPlayer is een zeer complete mediaspeler die zuinig met de systeembronnen omgaat. Je kunt zelfs 3D- en 360°-mediabestanden afspelen. Het beeld, het geluid en de geluidssynchronisatie is in hoge mate aanpasbaar en het is zelfs mogelijk om sneltoetsen in te stellen.

0 Reactie(s) op: POTPlayer 1.7.21472 - Uitgebreide mediaspeler

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.