Power Data Recovery

Door: robbin-ooijevaar | 08 december 2011 14:13

How To

Paniek is een logische reactie als u per ongeluk een belangrijk bestand verwijdert. De meeste fouten op dit gebied zijn echter eenvoudig te herstellen, mits u het hoofd koel houdt en de juiste stappen neemt. In deze snelstart leest u hoe u met Power Data Recovery bestanden terugtovert die u per ongeluk hebt verwijderd.

1. MiniTool Power Data Recovery

Een verwijderd bestand is niet direct weg. De ruimte die het bestand in beslag nam, wordt door Windows gemarkeerd als 'vrije ruimte'. Zolang deze niet wordt overschreven door een ander bestand, kunt u het verwijderde bestand eenvoudig terughalen met het juiste gereedschap. Het is goed om MiniTool Power Data Recovery nu al te installeren, ook als u nog geen bestanden kwijt bent. Als u het programma achteraf installeert op uw C-schijf (waar het gewiste bestand was opgeslagen), bestaat de kans dat de installatieprocedure het verwijderde bestand overschrijft. Deze kans is klein, maar het is beter om hem uit te sluiten. MiniTool Power Data Recovery biedt geen garantie voor succesvol herstel, maar het is het proberen waard. Vooral de foto-herstelopties werken goed!

MiniTool Power Data Recovery haalt (per ongeluk) verwijderde bestanden terug.

2. Verwijderde bestanden zoeken

In tegenstelling tot veel commerciële programma's waarmee u bestanden kunt terughalen, is MiniTool Power Data Recovery gratis voor persoonlijk gebruik. Start MiniTool Power Data Recovery. Om verwijderde bestanden terug te halen, klikt u op Undelete recovery. Het programma vraagt waar het bestand was opgeslagen toen u het verloor. Kies hier bijvoorbeeld voor de C-schijf en ga verder met de knop Recover. MiniTool Power Data Recovery zoekt naar bestandsresten en toont deze in een mapstructuur. Blader naar het bestand dat u wilt terugzetten en vink het aan. Klik met rechts op de selectie en kies Recover. Geef aan naar welke map u de bestanden wilt herstellen. Let op: kies bij voorkeur een andere schijfletter dan de schijf waarop u de bestanden stonden voordat u ze kwijt bent geraakt.

Het programma zoekt zelf naar bestandsresten die kunnen worden hersteld.

3. Foto's herstellen

MiniTool Power Data werkt niet alleen op uw harde schijf, u kunt het programma ook loslaten op de geheugenkaart van uw digitale camera of op uw usb-stick. Hiermee worden foto's en filmpjes die ooit zijn gewist eenvoudig teruggevonden. Ook als een geheugenkaart niet meer leesbaar lijkt, kunt u met MiniTool Power Data proberen afbeeldingen en filmpjes terug te krijgen. Plaats de (defecte) geheugenkaart in de kaartlezer van uw computer. Start MiniTool Power Data, klik in het eerste scherm op Digital Media Recovery en geef aan welke schijfletter uw geheugenkaart heeft. Het zoek & herstelproces is nagenoeg hetzelfde. MiniTool Power Data toont een voorbeeldweergave van de bestanden die u mogelijk kwijt bent en maakt een onderverdeling tussen de aangetroffen bestanden, in mappen waar bijvoorbeeld jpg's, png's of filmbestanden in terechtklomen.

Foto's kwijt van een geheugenkaart? MiniTool Power Data vindt ze terug!

2 Reactie(s) op: Power Data Recovery

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 april 2015 18:40 Anoniem
  Slecht 1gb kun je herstellen of terughalen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 maart 2016 12:27 Anoniem
  Helaas inderdaad alleen 1gb. Daarna gewoon betalen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.