PowerDesk 9.0 Professional - Compleet bestandsbeheer

Door: Robbert Brus | 09 september 2014 10:00

Apps & Software

Het is niet dat de ontwikkeling van Windows Verkenner helemaal heeft stilgestaan. Toch schieten de mogelijkheden van Verkenner nog wat te kort. PowerDesk is een bestandsmanager die wel de extra's biedt die we nodig hebben tijdens het werken met bestanden.

None

PowerDesk 9.0 Professional

Prijs: $ 39,95 (ca. € 29,-)

Taal: Engels

OS: Windows XP/Vista/7/8

Website

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Instellingen exporteren en importeren
 • Veel handige extra’s
 • Alles in één venster
 • Minpunten
 • Prijs
 • Tijdens kopiëren is PowerDesk niet beschikbaar

De grootste irritatie van Windows Verkenner is dat de bestanden van het ene venster naar het andere gesleept moeten worden. PowerDesk lost dit op door in het programma twee panelen te tonen waarin genavigeerd kan worden. Elk paneel heeft een navigatievenster en een venster met de inhoud. Desgewenst zijn de panelen verticaal of horizontaal in te stellen. De twee navigatievensters zijn niet het enige dat het programma te bieden heeft. Boven de twee vensters zit verschillende werkbalken, die je naar wens kunt inrichten.

Zo kun je op de ene werkbalk koppelingen naar je meest gebruikte programma's plaatsen en op de andere kun je speciale handelingen als kopiëren en plakken zetten. Ook is er een werkbalk voor de schijfstations en een opdrachtenbalk waarmee je kunt navigeren en opdrachten kunt geven die je normaal via de functie Uitvoeren opgeeft. Er is zelfs de mogelijkheid om een startmenu aan een van de werkbalken toe te voegen. Onder de menu's zitten ook handige functies verstopt zoals: je favorieten mappen, een archiveerprogramma en de opties om gehele schijven te kopiëren of te deleten.

Extra tools

We noemden al kort de archiveerfunctie, maar er is meer dat PowerDesk kan. Zo is er ook een ftp-client ingebouwd, die volledig is geïntegreerd in het navigatievenster. Ook kun je uitgebreid naar bestanden zoeken met de File Finder. Via de Sync Manager kun je bestanden vergelijken en mappen met elkaar laten synchroniseren. Size Manager laat je zien hoeveel schijfruimte je gebruikt en wat de grootste mappen zijn op de schijf.

Via de Size Manager kun je zien welke mappen de meeste ruimte gebruiken.

Conclusie

PowerDesk 9 professional is een zeer complete bestandsmanager met tal van extra opties. Je hebt alles bij de hand om je bestanden te verwerken. Prettig is bovendien de export/import-functie van PowerDesk zodat je je instellingen kunt overbrengen naar een andere computer. PowerDesk 9 is een prima keuze, maar vergeet ook niet het gratis programma FreeCommander XE uit te proberen voordat je dit programma koopt. FreeCommander XE biedt weliswaar wat minder extra's, maar heeft net als PowerDesk twee navigatievensters. Jammer is dat wanneer je iets kopieert, dat je moet wachten tot die actie klaar is, totdat je PowerDesk weer verder kunt gebruiken.

Met PowerDesk heb je een hoop werkbalken en twee navigatievensters tot je beschikking.

1 Reactie(s) op: PowerDesk 9.0 Professional - Compleet bestandsbeheer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 september 2014 17:25 Anoniem
  Koop is incl. gratis updates, die nooit verschijnen. Na langere tijd komt er een upgrade met weinig spectaculaire veranderingen, waarvoor je weer gewoon moet betalen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.