Preme 0.93 bèta 4

Door: Maikel Dijkhuizen | 05 november 2010 09:35

Apps & Software

Windows 7 is een stuk uitgebreider, gebruiksvriendelijker en mooier dan zijn voorgangers. Toch kunt u met het gratis programma Preme nog een aantal zaken toevoegen, waarmee u simpel meerdere dialoogvensters organiseert. Zo opent u moeiteloos het bureaublad in een 3D-weergave en verplaatst u snel programmavensters.

Bij het installeren van Preme plaatst de software slechts het gedownloade exe-bestand in de map Opstarten. Preme nestelt zich in het systeemvak en draait op de achtergrond van Windows. Als u het programma voor de eerste keer opstart, verschijnt er een configuratiemenu in beeld. U kunt aan elke hoek van het bureaublad een functie toekennen. U opent bijvoorbeeld automatisch Aero Flip 3D wanneer u met de muisaanwijzer linksboven gaat staan. Ook het switchmenu dat u normaal gesproken met Alt+Tab oproept, koppelt u gemakkelijk aan een hoek van uw bureaublad. Ook op het gebied van vensterbeheer zijn er enkele leuke functies aanwezig. Zodra u bijvoorbeeld op de knop Minimaliseren van een programma klikt en deze ingedrukt houdt, verplaatst u razendsnel vensters naar de zij- of bovenkant van uw beeldscherm. Tevens minimaliseert u vensters en sluit u applicaties af met behulp van het scrolwieltje van uw muis. Wanneer u op het pictogram van de freeware in het systeemvak klikt, verschijnt er een dialoogvenster met de tekst ‘This small window is still nonfunctional’. Wel staat er een link onder waarmee u de instellingen opent. Een beetje omslachtig, maar hopelijk komt er in de toekomst een betere oplossing. De ontwikkelaar, een student uit Thailand, brengt regelmatig een nieuwe versie van Preme uit. Hoewel de software enkele handige functies herbergt, is de toegevoegde waarde nog erg marginaal. Bijna alle functies zijn namelijk ook via sneltoetsen bereikbaar; Preme is dan ook vooral nuttig voor personen die hoofdzakelijk de muis gebruiken en het lastig vinden om toetscombinaties te onthouden.

U beschikt dankzij Preme over meer navigatiemogelijkheden tussen openstaande dialoogvensters.

Preme 0.93 bèta 4

Freeware

Taal Engels

Download 1,1 MB

OS Windows 7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 6/10

 

Pluspunten

Extra bedienopties om vensters te organiseren

Duidelijke omschrijving bij functies

Minpunten

Programma openen via systeemvak is omslachtig

Weinig vernieuwende functies

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Preme 0.93 bèta 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.