Presentaties maken met Prezi.com

Wilt u een presentatie geven voor uw bedrijf, familie, hobbyclub of klas? Dat kan uiteraard in Microsoft PowerPoint. Hebt u die software niet ter beschikking? Dan is de gratis versie van Prezi.com een prima online alternatief.

Na een korte registratieprocedure kunt u onmiddellijk aan de slag met Prezi.com. De werkwijze van Prezi is erg eenvoudig, maar wellicht niet zoals u gewend bent. U werkt namelijk niet met verschillende dia’s maar met één groot veld waarin u van links naar rechts en van boven naar onder navigeert. Het is daarom verstandig om eerst even de korte tutorial te volgen. U kunt vervolgens een (achtergrond)foto invoegen, tekst toevoegen, met kaders spelen, vormen invoegen, YouTube-fragmenten laden, actiepaden aanmaken, enzovoorts.

© PXimport

Prezi.com levert leuke resultaten omdat u, in tegenstelling tot andere presentatieprogramma’s, niet met dia’s werkt.

Prezi beschikt eveneens over een aantal thema’s, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de vormgeving. Bent u klaar? U kunt uw presentatie online opslaan en aan uw vrienden tonen. Een pdf-bestand aanmaken van de voorstelling behoort ook tot de mogelijkheden. De gratis versie van Prezi is beperkt tot 100 MB online ruimte. Voor 59 dollar per jaar kunt u Prezi Enjoy in huis halen. Hiermee kunt u uw voorstellingen onder andere ook offline bewerken. De online opslagruimte wordt met zo’n account opgetrokken tot 500 MB.

Er is ook een gratis iPad-versie van Prezi.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten