Presenteer je tekst en beeld als nooit tevoren met Adobe Slate

Door: Martin Gijzemijter | 20 april 2016 14:02

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Als je een presentatie wilt maken, dan zijn er best veel apps waarmee je dit kunt doen. Echter, ruimte voor veel tekst is er in dit soort apps niet en de presentaties lijken allemaal op elkaar. Zo niet bij presentaties die je maakt met Adobe Slate.

Adobe Slate is eigenlijk niet te vergelijken met apps als Keynote en PowerPoint. Wat je maakt in deze app is weliswaar een presentatie, maar op een heel andere manier. De beste manier om het te omschrijven is alsof je een interactief artikel maakt voor een tijdschrift. Een presentatie met veel tekst en beeld, waarbij de lezer meer kan dan alleen maar pagina's doorklikken, zelf bepaalt welke foto's hij/zij bekijkt, en met prachtige animaties tijdens het lezen. In deze workshop leren we je hoe je zo'n presentatie maakt. Lees ook: Sway Preview - Goede presentatietool, in wording.

Adobe Slate ****

Prijs: Gratis

Omvang: 99,3 MB

1 Voorbeelden

Voordat je aan de slag gaat met Adobe Slate, raden we je aan om eerst een kijkje te nemen in de galerij met projecten die met deze app gemaakt zijn. Zo kun je namelijk meteen zien waarom deze app zo bijzonder is, en dat helpt je zo meteen bij het kiezen van de juiste elementen in je presentatie. Daarnaast is het gewoon indrukwekkend om deze voorbeelden te zien, want ze zijn prachtig gemaakt.

Bekijk eerst eens de voorbeelden van anderen, om de kracht van de app in werking te zien.

2 Account

Om gebruik te kunnen maken van Adobe Slate, heb je eerst een Adobe ID nodig. Als je die al hebt kun je direct inloggen, zo niet zul je deze eerst even moeten aanmaken. Daar hoef je trouwens niet heel veel tijd in te steken, want zoals veel apps biedt Adobe Slate je de mogelijkheid om in te loggen met behulp van je Facebook-account. Een Adobe ID is overigens gratis. Eenmaal ingelogd druk je op Create a new story om een nieuwe presentatie te maken.

Je hebt een Adobe ID nodig om met Slate te werken, dat kan ook via Facebook.

3 Een thema kiezen

Een aspect van Slate dat overeenkomt met programma's als PowerPoint en Keynote, is dat deze app gebruikmaakt van thema's. Oftewel, in plaats van zelf allerlei stijlen en opmaak te kiezen, kun je kiezen uit een aantal stijlen die Adobe voor je heeft gemaakt, zodat je in een handomdraai een mooie presentatie kunt maken. Overigens is het kiezen van stijlen eerder een verplichting dan een optie, want op tekstopmaak na heb je zelf verder weinig invloed op de stijl. Een thema kies je door rechtsboven te klikken op het pictogram met de toverstaf.

Je hebt zelf niet veel invloed op de stijl van je presentatie, je kunt alleen thema's kiezen.

4 Titel en foto

Nu is het tijd om daadwerkelijk te beginnen aan je presentatie. Dat begint heel eenvoudig, met een titel en een ondertitel. Tik op Add a Title en Add a Subtitle om deze elementen te voorzien van je eigen tekst. De achtergrond is nu natuurlijk nog wat saai, maar dat verhelp je heel eenvoudig door onderin te tikken op photo. Je kunt dan een foto van je iPad plaatsen, maar ook eentje vanuit Dropbox of vanuit de Creative Commons-collectie van Adobe. De foto wordt schermvullend geplaatst op de achtergrond.

Geef je presentatie een titel en kies een mooie achtergrondafbeelding.

1 Reactie(s) op: Presenteer je tekst en beeld als nooit tevoren met Adobe Slate

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 april 2016 18:12 Anoniem
  ok
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.