Presenteer je tekst en beeld als nooit tevoren met Adobe Slate

Door: Martin Gijzemijter | 20 april 2016 14:02

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

5 Elementen toevoegen

Je 'voorpagina' is nu klaar. Wanneer je met je vinger omhoog sleept, zie je een wit vlak verschijnen met een plusteken. Hiermee voeg je een element toe. We noemen dit verder bewust geen pagina, omdat Slate niet werkt met pagina's, maar met een soort doorlopende stroom van content (dit moet je zien om het echt te bevatten). Je kunt kiezen uit vijf elementen om toe te voegen, die we hier stuk voor stuk zullen bespreken.

Door op het plusteken te drukken voeg je meer elementen toe aan je presentatie.

6 Foto's

Wanneer je kiest voor photo, dan kun je - logischerwijs - een element toevoegen met een foto daarin. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor inline, waarin de foto gewoon in het midden van de pagina staat, maar ook fill screen, zodat deze het volledige scherm bedekt. Window is een hele bijzondere modus waarin de foto achter de content langsscrolt en full width lijkt nog het meest op inline, maar dan zonder witruimte links en rechts. Voor het spectaculairste effect raden we je window aan.

Foto's kun je op diverse manieren toevoegen, waarbij window het meest indrukwekkend is.

7 Tekst

Het advies dat we geven bij apps als Keynote en PowerPoint is: gebruik niet te veel tekst, dat ziet er niet uit. Bij Slate is dit anders, omdat het een heel ander soort presentatie is waarbij tekst juist goed uit de verf komt. Je kunt een presentatie maken met alleen foto's, maar als je zin hebt om veel te vertellen, bijvoorbeeld bij een reisverslag, dan kan dat dus ook. Wanneer je tekst typt, verschijnt er bovenin een balk waarin je beperkte opmaak kunt toevoegen, zoals kopstijlen, tekstuitlijning, opsommingen enzovoort.

Wanneer je tekst toevoegt kun je daar in beperkte mate opmaak op toepassen.

8 Link

Als je graag wilt verwijzen naar andere content, dan is het handig om een link op te nemen in je presentatie. Houd er wel rekening mee dat als je dit doet, de lezer je presentatie verlaat (de link wordt namelijk gewoon in de browser geopend). Tik op link om een verwijzing toe te voegen. Vul bij Button Text de naam van de link in (bijvoorbeeld: Mijn website) en bij het veld daaronder de url van je website (bijvoorbeeld www.mijnwebsite.nl).

Een link toevoegen kan handig zijn, maar je publiek verlaat wel je presentatie.

1 Reactie(s) op: Presenteer je tekst en beeld als nooit tevoren met Adobe Slate

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 april 2016 18:12 Anoniem
  ok
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.