Presenteer je tekst en beeld als nooit tevoren met Adobe Slate

Door: Martin Gijzemijter | 20 april 2016 14:02

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

9 Photo grid

Photo grid is een bijzondere optie, omdat je met een paar tikken op het scherm een volledige fotogalerij kunt toevoegen. Aan de rechterkant selecteer je de foto's die je in de galerij wilt opnemen. Tik je in een toegevoegde foto op het symbool met de ster, dan kun je aangeven dat je die foto groter wilt tonen. De foto's worden automatisch in een mooi mozaïek geplaatst en wanneer je de presentatie bekijkt, kun je op elke foto tikken om deze op volledig scherm te zien.

Met photo grid voeg je met een paar tikken een heuse fotogalerij toe.

10 Glideshow

Dit is zonder meer de meest indrukwekkende optie binnen Slate. Wanneer je een glideshow toevoegt, selecteer je wederom foto's die je wilt hebben. Deze foto's worden getoond op volledig scherm, maar met de mogelijkheid om daar content aan toe te voegen. Want wanneer je foto's hebt toegevoegd, kun je binnen die foto op een plusteken drukken om daar foto's, tekst of links aan toe te voegen. Die extra content scrolt over de foto heen terwijl je met je vinger over het scherm beweegt. Dit geeft een fantastisch effect!

Glideshow is een manier om content binnen content weer te geven.

11 Voorbeeldweergave

Omdat Slate een app is die werkt op een manier die we eigenlijk nog niet eerder hebben gezien, is het fijn (en noodzakelijk) om tussendoor regelmatig te kijken hoe je bewerkingen eruit zien. Bovenin vind je de knop voorbeeldweergaven, dit is een vierkantje met een driehoekje daarin. Als je daarop drukt, zie je direct hoe je presentatie eruit komt te zien, zonder dat je de editor verlaat. Dit is enorm fijn als je twijfelt of het wel mooi is wat je hebt gemaakt.

De voorbeeldweergave helpt je op elk moment bepalen of je presentatie mooi oogt.

12 Delen

Ben je helemaal tevreden over je presentatie, dan druk je rechtsboven op het pictogram Delen. Het is helaas niet zo dat je vervolgens een bestand krijgt dat je kunt delen met anderen, de presentatie wordt gepubliceerd in de galerij van Adobe en de link daarnaartoe kun je rechtstreeks vanuit de app delen via mail, Twitter, Facebook, iMessage enzovoort. Je kunt zelf kiezen of je presentatie private moet zijn (alleen de mensen die jij de link stuurt kunnen hem bekijken) of public waardoor hij in de openbare galerij komt te staan.

1 Reactie(s) op: Presenteer je tekst en beeld als nooit tevoren met Adobe Slate

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 april 2016 18:12 Anoniem
  ok
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.