Prikkelarme apps en games

Door: Stefanie Katzenbauer | 05 oktober 2018 13:21

Review

We leven in een wereld die constant allerlei toeters en bellen op ons afvuurt. Onze smartphone is daarvan een constante prikkelfactor geworden. Dat hoeft hij natuurlijk niet te zijn. Deze minimalistische en prikkelarme apps en games brengen zowel rust als entertainment op een kalmerende manier.

Headspace

Headspace is een prachtige minimalistische meditatieapp. Natuurlijk zou het bij een rustgevende app ook scheef staan om een druk uiterlijk te hebben.

Met Headspace kan je kiezen voor allerlei soorten meditaties, korte van een minuut of langere sessies die op jou persoonlijk zijn afgestemd. De app is er dan ook op ingericht om op meerdere gebieden rust te bieden, ook visueel. Daarnaast werkt de app met een beloningssysteem waardoor je op zachte wijze begeleid wordt om meer rustmomenten in je dag te plannen en even af te schakelen.

(Android/iOS)

Fern Flower

Fern Flower spelt al bij het beginscherm in op een kalme setting. Met zachte muziek en het geluid van ruisend water begin je aan de game. Het is eenzelfde soort spel als Flappy Bird ooit was, maar dan minder hysterisch. Als een klein hertje spring je over bergen en natuur om bij een bloeiende bloem die geluk brengt te komen. Naar mate je beter wordt in het spel kun je punten verdienen om andere personages vrij te spelen.

(Android/iOS)

SPACE - Break phone addiction

Met SPACE kun je stap voor stap je telefoongebruik afbouwen. De app helpt je om een balans te vinden in hoe vaak je je telefoon gebruikt. Dit hulpmiddel is gestoken in een prachtig minimalistisch jasje dat ook weer helemaal aansluit bij de geestelijke kalmte die al deze apps met elkaar gemeen hebben.

De app houdt bij hoe vaak je je telefoon oppakt en gebruikt en laat dit in overzichtelijke grafieken zien. Daarnaast kan je ook je profiel aanpassen waarbij je kan aangeven wat de grootste reden voor je constante telefoongebruik is.

(Android/iOS)

Alto’s Odyssey

Alto’s Odyssey is een prachtig vormgegeven spel waarbij je door een woestijn snowboardt. Hierin zijn meerdere snowboard en skateboard technieken opgenomen. De vormgeving zorgt samen met de muziek voor een spannend maar zeer vermakelijk (en verslavend) spel. Al glijdend ontdekt je samen met Alto steeds nieuwe gebieden.

(Android/iOS)

SLOWLY

Slowly is een contactapp die je verbindt met andere mensen met dezelfde interesses. Slowly werkt op het principe van penvrienden. Deze penvrienden kun je overal ter wereld vinden en de app helpt je met een connectie maken. Je kunt handmatig mensen uitkiezen om aan te schrijven op basis van hoeveel interesses jullie delen of je kunt de app een beslissing voor je laten maken.

Hoe dan ook is het een manier om op een aandachtige wijze nieuwe en interessante contacten te leggen.

(Android/iOS)

0 Reactie(s) op: Prikkelarme apps en games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.