Princess Drawsalot and the Dragon: Teken zelf je eigen avontuur

Door: Robin Smit | 06 november 2013 11:11

Apps & Software

Een peuter of kleuter zal een verhaaltje voor het slapen niet zo snel afslaan. Toch kan het weleens gebeuren dat jij als ouder even niet de creativiteit in je hebt om een spannend verhaal te verzinnen. Met Princess Drawsalot and the Dragon laat je het creatieve gedeelte nu aan jouw kind over.

Score
70
  • Pluspunten
  • Creaties terugkijken
  • Draken, ridders en prinsessen
  • Zelf tekenen
  • Minpunten
  • Engelstalig

None

Princess Drawsalot and the Dragon is een digitaal verhaal over draken, prinsessen en ridders voor de iPad. Het verhaal wordt voorgelezen aan de hand van verschillende plaatjes die niet volledig af zijn. Het is nu aan jouw kind om een beeld te creëren bij het verhaal door de plaatjes af te maken. Dit kan worden gedaan met behulp van digitale stiften in verschillende kleuren. Wanneer de tekening klaar is zal deze worden meegenomen in een animatie. Zo voelt het echt alsof de creaties van jouw kind onderdeel van het verhaal worden. Erg leuk is dat deze creaties kunnen worden opgeslagen, zodat je ze altijd nog een keer kan terugkijken.

Het verhaal in Princess Drawsalot and the Dragon wordt voorgelezen en tekstueel in beeld gebracht. Een groot nadeel hieraan is dat dit volledig in het Engels is. Zo zal papa of mama altijd mee moeten kijken om het verhaal naar het Nederlands te vertalen.

Mochten je kinderen wel zelf aan de slag gaan met Princess Drawsalot and the Dragon dan is het als ouder mogelijk om te volgen wat ze in de app doen. Zo kan je bijvoorbeeld precies zien welke tekeningen ze hebben gemaakt, wat natuurlijk wel zo leuk is. Helaas zal deze functie voor Nederlandse gebruikers niet helemaal uit de verf komen door het Engelstalige verhaal.

Conclusie

Princess Drawsalot and the Dragon is een leuk avontuur voor de jongsten dat beschikbaar is voor de iPad. In het digitale boek tekenenen kinderen zelf de tekeningen bij het verhaal dat er wordt voorgelezen. Helaas is de app alleen in het Engels beschikbaar, waardoor papa of mama er toch even bij zal moeten blijven voor de vertaling.

0 Reactie(s) op: Princess Drawsalot and the Dragon: Teken zelf je eigen avontuur

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.