Print Conductor - Afdrukken in batch

Door: ignace-de-groot | 28 november 2014 15:00

Review

Moet je wel vaker een heleboel documenten na elkaar bewerken en afdrukken, dan kun je je met Print Conductor weer wat tijd besparen. Je hoeft namelijk maar de gewenste documenten in een lijst aan te duiden en het programma zorgt ervoor dat ze netjes na elkaar uit de (geselecteerde) printer rollen.

Print Conductor

Taal:

Engels

OS:

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Website:

www.print-conductor.com

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Overzichtelijk
  • Export-/importfunctie
  • Support formaten
  • Minpunten
  • Volgorde niet wijzigen
  • Afdrukproces

Het mag duidelijk zijn dat Print Conductor vooral tot zijn recht zal komen - lees: tijdbesparend zal werken - wanneer je een hele reeks uiteenlopende documenten moet printen. Immers, je hoeft dan maar één programma te openen om ze allemaal te kunnen afdrukken. Lees ook: In 3 stappen zuiniger printen.

Wij kunnen ons voorstellen dat het vooral handig is wanneer je onderweg bent met een laptop, en bij thuiskomst een reeks documenten wilt laten afdrukken. Print Conductor ondersteunt 26 verschillende bestandstypes, waaronder die van MS Office, OpenOffice/LibreOffice, Autocad, en verder pdf, html, evenals de belangrijkste afbeeldingsformaten. Print Conductor is gratis voor persoonlijk gebruik.

Afdruklijst samenstellen

De werking van de tool is erg eenvoudig. Sleep een of meer documenten (van een ondersteund bestandstype) naar het hoofdvenster of voeg de gewenste bestanden toe via de knoppen Add Document of Add Folder. De bestanden komen in een overzichtslijst terecht, waar je op elk moment ook weer items uit kunt verwijderen. We hadden graag gezien dat je de onderlinge volgorde van de documenten in de lijst kon aanpassen, maar dat lukt niet.

Alle af te drukken documenten verschijnen in een handige overzichtslijst.

Wel is het mogelijk de bestandslijst te exporteren. Dat kan handig zijn wanneer je later, na verdere bewerkingen, dezelfde documenten nogmaals moet afdrukken. De lijst kun je dan gemakkelijk weer importeren. Een specifiek document nog snel even bekijken kan ook: Print Conductor start dan de toepassing op die met dat bestandsformaat is geassocieerd.

Printinstellingen

In principe hoef je nu alleen nog maar op de Start-knop te drukken om alle documenten uit je lijst af te drukken naar je standaardprinter. Met de knop Settings kun je eerst nog enkele printopties optimaal instellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk slechts bepaalde paginanummers (zoals 1, 5-8) af te drukken en het aantal gewenste kopieën evenals de afdrukvolgorde van de afzonderlijke pagina's in te stellen. Heb je meerdere printers geïnstalleerd, dan kun je natuurlijk ook aangeven welke printer je verkiest. Print Conductor ondersteunt alle mogelijke printers en voorziet telkens in een link naar de bijhorende pagina met printereigenschappen.

De gratis versie van het programma drukt op het einde van je batchopdracht wel nog een extra pagina met wat reclame af.

Vóór het afdrukken kijk je best nog even de instellingen na.

0 Reactie(s) op: Print Conductor - Afdrukken in batch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.